Un profesor din Ghana le predă elevilor informatica, deși nu dispune de un calculator. Ce reacții au stârnit fotografiile virale

Redactor:
Silviu Bănilă
Detalii pe gândul

Dascălul din Kumasi a folosit tabla pentru a desena o schemă destul de fidelă a programului de editare Microsoft Word, scrie bbc.com. „Este foarte distractiv să predau IT&C în Ghana”, a declarat profesorul pe Facebook, în dreptul fotografiilor devenite virale.

După ce fotografiile au fost distribuite de mii de ori, Microsoft a promis că-i va oferi dascălului un echipament IT complet. „Îmi iubesc elevii și trebuie să înțeleagă ceea ce le predau”, a declarat Owura Kwadwo – presupusul pseudonim al profesorului Richard Appiah Akoto.

Școala lui Akoto nu are calculatoare încă din 2011, în ciuda faptului că elevii susțin examene în tehnologia informației, ca parte a intrării la liceu. Foarte mulți utilizatori de internet și-au manifestat solidaritatea față de dascălul dedicat.

„Nu este prima dată când desenez acest program. Fac asta ori de câte ori este nevoie”, a mărturisit Akoto. „Îmi place să public fotografii pe Facebook, să le vadă lumea. Nu credeam că o să aibă un asemenea impact”, a mai spus dascălul.

Duminică, antreprenorul Rebecca Enonchong le-a cerut celor de la Microsoft Africa să-i furnizeze profesorului echipamentul IT necesar predării în bune condiții. „Sunt sigură că-l puteți ajuta”, a sugerat aceasta. Marți, Microsoft a declarat că-i va trimite lui Akoto un computer și îi va oferi acces la materiale educaționale.

Foto: INNOCENT FRIMPONG/bbc.com

Inchide