A fost dusă de soțul ei pe un câmp pentru a discuta. Ce s-a întâmplat mai departe e cutremurător

A fost dusă de soțul ei pe un câmp pentru a discuta. Ce s-a întâmplat mai departe e cutremurător
Publicat: 30/10/2014, 12:02
Actualizat: 19/11/2014, 12:30

O tânără din Constanța a devenit victimă a unei rețele de trafic de carne vie, după ce chiar soțul ei a vândut-o. Fără să țină cont că aceasta era însărcinată cu copilul său, bărbatul a dat-o unor proxeneți pentru suma de 1.500 de euro, relatează presa locală.

Maria are acum 24 de ani, însă pe soțul ei l-a cunoscut în adolescență. Dacă primii ani de căsnicie au fost frumoși și plini de dragoste, lucrurile s-au schimbat ulterior.

„Aveam 16 ani când l-am cunoscut. La început a fost foarte frumos, îmi oferea tot ce îmi doream”, a povestit ea. „Dar pe măsură ce timpul trecea, s-a schimbat. Până am născut primul copil, deja se schimbase. După patru ani, când am rămas din nou însărcinată, mi-a spus să fac avort. M-a bătut, m-a înjurat, m-a insultat. Când nu am mai rezistat, am plecat la mama”, a adăugat ea.

În cea de-a cincea lună de sarcină, Maria și-a revăzut soțul și a acceptat chiar să meargă cu el într-un parc pentru a discuta. Totul s-a dovedit a fi însă doar un plan ce avea să-i schimbe viața.

„Tot drumul a vorbit la telefon, despre mașini, și a spus la un moment dat că «mașina» este bine echipată. Nu am fost prea atentă, chiar am crezut că vorbea despre mașini. M-a dus pe un câmp, unde au venit și alți bărbați. Iar soțul meu m-a împins spre ei și mi-a spus «Uite, ea este mașina!»”, și-a amintit ea.

1.500 de euro au plătit cei care au cumpărat-o pe Maria. Tânăra a fost dusă apoi într-un apartament unde a fost bătută, violată și drogată.

„Îmi dădeau pastile să dorm. Mă păzeau tot timpul, mergeau cu mine inclusiv la toaletă”, a povestit aceasta.

La rândul lor, respectivii bărbați au vândut-o din nou, contra a 1.000 de euro și o mașină. Noii „proprietari” au decis ca fata să facă o întrerupere de sarcină, însă în ziua în care trebuia să o ducă la spital, au fost opriți de un agent de circulație.

„A oprit mașina din cauza foliei întunecate de pe lunetă. La un moment dat, polițistul a deschis ușa din spate a mașinii. Atunci, i-am spus să mă ia de acolo, că sunt sechestrată!”, și-a amintit victima.

Astfel, după două luni, Maria și-a recăpătat libertatea. Din păcate, bebelușul s-a născut cu grave probleme de sănătate. Acum, tânăra a participat la o campanie de prevenire inițiată de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în speranța că astfel le va ajuta pe alte fete să conștientizeze aceste pericole.

Potrivit Centrului Regional Constanța al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, anul trecut 19 constănțence au ajuns victime ale traficanților. Cele mai multe victime aveau un nivel scăzut de educație și au fost recrutate de persoane din anturajul lor.

„Recrutorul urmărește cucerirea potențialei victime, dorind să pară un partener, un iubit atractiv”, a explicat Sorin Bratu, coordonatorul centrului. „ În locul traficantului dur și lipsit de scrupule apare tot mai des tipul «Loverboy», care se prezintă ca fiind protectorul, sprijinul moral și afectiv de care victimele au nevoie, salvatorul victimei dintr-un prezent incert și obscur: plecarea de acasă și construirea unui viitor comun.Aceștia sunt descriși de victime ca fiind persoane răbdătoare, dispuse să asculte și care le oferă iluzia unor persoane generoase și de încredere”, a mai precizat el.

Pe de altă parte, Bratu a precizat că persoanele care au fost victime ale traficului de carne vie sau care au o rudă ori o cunoștință în această situație pot cere sprijinul specialiștilor de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. Agenția pune la dispoziție numerele de telefon 0800800678, apel gratuit din România, și 40213133100, apelabil din străinătate. Specialiștii de la această instituție oferă consiliere psihologică și sprijin în reintegrarea în comunitate, familie, în primirea îngrijirilor medicale necesare sau în găsirea unui loc de muncă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală