Cod Rutier 2020. Șoferii s-au grăbit să-și pună anvelopele de iarnă, dar au uitat un lucru esențial / Polițiștii dau amenzi în toată țara

Cod Rutier 2020. Șoferii s-au grăbit să-și pună anvelopele de iarnă, dar au uitat un lucru esențial / Polițiștii dau amenzi în toată țara
Publicat: 01/02/2020, 15:34

Potrivit Codului Rutier, anvelopele de iarnă sunt obligatorii dacă drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

De asemenea, vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, precum și vehiculele de transport cu mai mult de nouă locuri trebuie să aibă anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau să aibă montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

Mulți șoferi pot fi amendați chiar și dacă au anvelope de iarnă, dintr-un motiv mai puțin dezbătut. În cazul în care cauciucurile sunt uzate, poliția rutieră poate da amenzi de până la 725 lei.

Producătorii de anvelope le-au prevăzut cu martori de uzură, așezați între blocurile profilului de pe anvelopă, care au o înălțime de 1,6 mm și sunt minim șase astfel de indicatori.

Limita maximă de uzură este de 1,6 mm, iar limita pentru minima siguranță este de 2 mm. Limita minimă admisă precizată în Codul Rutier este dată de martorul de uzură de pe anvelopă.

Sursă foto: Anveloshop

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase