Dentistul a rămas fără cuvinte: „Am fost șocat să văd așa ceva în gura unui copil de șapte ani”

Dentistul a rămas fără cuvinte: Am fost șocat să văd așa ceva în gura unui copil de șapte ani
Publicat: 25/11/2014, 18:19
Actualizat: 20/05/2015, 19:43

O fetiță de șapte ani a ajuns de urgență la stomatolog după ce zile la rând a acuzat dureri insuportabile la nivelul gurii. În momentul în care medicul a consultat-o a rămas fără cuvinte.

Copila avea 202 dinți, de șase ori mai mult decât are un adult în mod normal. Stomatologul a su0pus-o pe fetiță la o serie de analize, iar razele X au arătat că pacienta suferă de odontom compus (dinți nanici multipli), o tumoare constituită din țesut dentar, localizată pe un dinte sau pe maxilar.

Pentru a o scăpa de durere, medicii au decis să o opereze. Copila a avut de îndurat, timp de două ore, o intervenție chirurgicală care să îi înlăture anomalia.

Dr. Ajoy Roychoudhary, șeful chirurgiei orale și maxilo-faciale din Institutul de Științe Medicale (New Delhi), din India , a declarat: „Am fost șocat să văd o astfel de tumoare în gura acestui copil”.

După intervenție, copila a fost capabilă să mănânce și s-a simțit mult mai bine. Familia acesteia se bucură de faptul că acum fata poate duce o viață normală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase