Discuție aprinsă la sediul MAI despre noua carte de identitate cu CIP: „Are o antenă, ne urmărește oriunde” / „Ni se pune în pericol însăși mântuirea!”

Redactor:
Gandul
Discuție aprinsă la sediul MAI despre noua carte de identitate cu CIP: „Are o antenă, ne urmărește oriunde” / „Ni se pune în pericol însăși mântuirea!”
Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat recent că prin noile buletine electronice vor fi eliminate cozile de la ghișeele de evidență a populației și documentele vor simplifica modul în care românii călătoresc în afara țării. În 2021, fără noile documente nu se va mai putea călători în afara țării. Unii contestatari s-au arătat însă îngrijorați de caracterul „ezoteric" al buletinului cu CIP.

„Cartea electronică de identitate va asigura funcționalitatea de card de sănătate. Documentele electronice de identificare vin cu elemente suplimentare de securitate și cu garanții că persoana care prezintă documentul este, în fapt, titularul acestuia”, a spus ministrul Marcel Vela.

La MAI a avut loc o dezbatere aprinsă, unde unul dintre participanți a declarat că „noua carte în cipul ei sau în suportul de stocare conține și o mică antenă GPS care poate fi localizată oriunde!”

„Aveți telefon? Aveți acolo un astfel de dispozitiv. Cipul trebuie conectat la o sursă de energie, cipul pe care urmează să îl introducem nu are, cartea de identitate nu este prevăzută cu baterie”, i-a replicat Cătălin Giulescu, director Evidența Populației, conform evz.ro.

O altă doamnă a pus problema mai „abstract”: „Actuala lege ne propune să alegem între două rele, două tipuri de închisori. Primul se referă la varianta electronică, pentru că întruchipează visul tuturor dictatorilor de a deține control total asupra supușilor. Pe plan religios, ni se pune în pericol însăși mântuirea, pentru că numele de botez e asociat cu număr al cărui semn este 666″.

Inchide