EDU.RO Barem Evaluare Națională 2014 Matematică. REZOLVAREA subiectelor date astăzi făcută de un fost olimpic

Redactor:
Andreea Ofițeru
EDU.RO Barem Evaluare Națională 2014 MatematicăIată rezolvările la subiectele primite la azi la Matematică.

EDU.RO Barem Evaluare Națională 2014 Matematică. Fostul olimpic la matematică, Nicușor Dan, spune că subiectele au fost de nivel mediu. Pentru nota 5 un elev ar fi trebuit să rezolve partea de aritmetică și algebră, care nu punea probleme.

„Primul subiect nu a pus nicio problemă. La cel de-al doilea, problema cu distanța parcursă de Ion ridica ceva probleme, acolo trebuia să-ți dea 1000 de km”, a spus Nicușor Dan.

De asemenea, un subiect la care trebuia să lucrezi mai mult era punctul 1b de la cel de-al treilea subiect, când elevii trebuiau să arăte că distanța de la punctul O la latura BC a covorului sub formă de dreptunghi este egală cu o valoarea dată.

„A fost mult de scris. Subiectul al treilea punea ceva probleme. La calculul de la prismă a fost greu. Aici se va face diferența”, a spus Nicușor Dan.

EDU.RO a publicat Barem Evaluare Națională 2014 Matematică

DESCARCĂ DE AICI REZOLVAREA SUBIECTELOR DE LA MATEMATICĂ

 

 

EDU.RO Barem Evaluare Națională 2014 Matematică. Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică:

Ministerul Educației publică pe Edu.ro baremele și subiectele de la examen începând cu ora 15. Gândul publică baremele și subiectele de la matematică de la Evaluare Națională 2014 imediat ce acestea vor fi disponibile pe Edu.ro. De asemenea, gândul publică toate informațiile despre examen – calendar, subiecte barem și Rezultate Evaluare Națională 2014.

EDU.RO Barem Evaluare Națională 2014 Matematică. Cum se face Admiterea

Rezultatele de la examenul de anul acesta sunt cu atât mai importante cu cât notele obținute la evaluarea națională contează în proporție de 75% pentru media de admiterela la liceu.

Din 2014, calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea națională, totul împărțit la patru), unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

Rezultatele de la probele scrise vor fi afișate vineri 27 iunie, până la ora 16:00, la fiecare școală unde s-a susținut examenul.  În aceeași zi pot fi depuse contestațiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 1 iulie.

Inchide