EDU.RO – Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică

Redactor:
Andreea Ofițeru
EDU.RO - Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică publicate pe gândul.

EDU.RO – Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică. Absolvenții de clasa a VIII-a primesc la matematică trei subiecte, cu mai multe cerințe fiecare. Proba de matemtatică este cea mea grea, rezultatele de matematică sunt de obicei mai mici decât cele de la limba română. Acest lucru s-a observat înainte de susținerea evaluării naționale elevii de clasa a VIII-a, atunci când elevii  au fost testați în privința cunoștințelor pe care le au la limba română și matematică în cadrul unei simulări naționale. Rezultatele de la această simulare la Evaluare Națională 2014 arată că 48,8% dintre elevii prezenți au obținut medii peste 5. De asemenea, 66,95% dintre elevi au luat peste 5  la Limba română și doar 30,4% la Matematică.  Rezultatele pe județe arată că cel mai ridicat procent la Limba română a fost  Bucureștiului, unde 81,23% dintre elevi au obținut note peste 5, iar cel mai mic procent s-a înregistrat în județul Harghita – 38,72%. La Matematică, primul loc a fost ocupat tot de București, cu 46,38%, iar cel mai scăzut procent a fost în județul Caraș-Severin- 19,33%.

EDU.RO a publicat baremul la subiectele de la matematică.

DESCARCĂ de AICI Baremul la Matematică de la Evaluare Națională 2014

 

EDU.RO – Barem Evaluare Națională 2014 Matematică

Gândul vă oferă în timp real toate informațiile despre Evaluare Națională 2014 – calendar, subiecte barem și Rezultate Evaluare Națională 2014.

Subiectele primite la examenul de Matematică la Evaluare:

Evaluare Națională 2014 la Matematică se va desfășura în săli supravegheate video. Dar, în plus, vor fi supravegheate video și sălile unde se descarcă și se multiplică subiectele și sălile unde se corectează lucrările.

Subiectele pentru Evaluarea Nationala sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, din subordinea Ministerului Educației.

Potrivit metodologiei de la Evaluare Națională 2014, subiectele de examen trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele pentru Evaluare Națională 2014, să aibă un nivel mediu de dificultate și să permită rezolvarea lor în 120 de minute.

EDU.RO – Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică. Ministerul Educației a publicat pe Edu.ro modele de subiecte pe care le pot primi elevii de clasa a VIII-a la această probă

Timpul probei de matematică este de 2 ore, după care elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Ministerul Educației a decis ca de anul acesta  notele obținute la evaluarea națională să conteze în proporție de 75% pentru media de admiterela la liceu.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea națională, totul împărțit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

EDU.RO – Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică – Calendar

23 iunie  Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie  Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie  Matematica – probă scris

27 iunie Afișarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie  Depunerea contestațiilor (orele 16 – 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestațiilor

1 iulie Afișarea rezultatelor finale după contestații

Inchide