Edu.ro – Subiecte și Barem Bacalaureat 2014 Română, publicate pe gândul

Edu.ro - Subiecte și Barem Bacalaureat 2014 Română, publicate pe gândul
Publicat: 30/06/2014, 20:02
Actualizat: 08/01/2020, 22:18

Edu.ro – Subiecte și Barem Bacalaureat 2014 Română. Gândul publică subiecte Bacalaureat 2014 și barem Bacalaureat 2014 Română în timp real, mai repede decât portalul Edu.ro. Ca și în 2013, elevii de clasa a XII-a care susțin examenul de Bacalaureat 2014 vor primi subiecte diferente în funcție de profilul pe care l-au absolvit, Tehnologic sau Uman. În ultimii cinci ani, romanul a fost cel mai des întâlnit subiect la partea a III-a a examenului de Bac, notată cu 30 de puncte, și pe care elevii trebuie să o abordeze pentru a fi siguri că obțin notă de trecere la această probă.

Poezia, unul dintre acele subiecte Bacalaureat 2014 Română de care se tem cel mai mult elevii de clasa a XII-a, a picat în prima sesiunea din 2012 (Mihai Eminescu), dar și în prima sesiune din 2013 (Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga – profil real, simbolismul – profil uman). Opera dramatică a constituit subiect în prima sesiune din 2011 și în sesiunea a doua din 2013. Nuvela a picat de doua ori în ultimii 5 ani la subiecte Bacalaureat Română, în a doua sesiune din 2010 și 2011. Basmul nu a picat decât o dată în ultimii 5 ani, în prima sesiune din 2010.

UPDATE 5: După prima probă scrisă la examenul de bacalaureat, elevii de clasa a XII-a vor susține miercuri proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Vineri este programată proba la alegere. Primele rezultate de la Bac 2014 vor fi afișate pe 7 iulie, zi în care elevii nemulțumiți de note pot depune constestații.

UPDATE 4: Aici găsiți baremele la profilurileUMANșiREAL.

Edu.ro – Subiecte și Barem Bacalaureat 2014 Română UPDATE 3:Peste 4.800 de elevi din județul Bihor au început, luni, probele scrise ale bacalaureatului, cu aproape 25 la sută mai puțini față de anul trecut, când au susținut examenul 6.230 candidați, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit inspectorului școlar general interimar Nicolae Avram, în Bihor sunt înscriși la acest examen 4.847 de elevi, dar numărul tinerilor care vor și participa la concurs va fi cunoscut luni după-amiază.

În județ, examenul se desfășoară în 17 centre de examinare, iar elevii sunt supravegheați video și de cel puțin doi asistenți în fiecare sală. În plus, comisia județeană de bacalaureat va monitoriza examenul în întreg județul și există trei monitori de la Ministerul Educației, a precizat inspectorul școlar general al județului Bihor.

Subiectele primite la profilul Uman UPDATE 2:Elevii de la uman au primit un text la prima vedere dinDonna Albade Gib Mihăescu pe baza căruia trebuiau să răspundă la nouă cerințe care vizau cunoștințe de vocabular, teorie literară, precum și capacitatea de a înțelegere și interpretare a unui text literar. La subiectul al doilea au avut de scris un text argumentativ despreactivitatea de îndrumare a lecturii, iar la subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la uman aveau de redactat un eseu de 2-3 pagini despre tema și viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat de Ion Barbu, Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

Subiecte Bacalaureat 2014 Română primite astăzi la examen UPDATE:Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară Omul din vis de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat două motive literare și perspectiva narativă, de explicat rolul verbelor la imperfect și de demostrat prin două argumente că textul aparține genului epic, precum și comentat o secvență.

La subiectul al doilea, aceștia au avut de redactat un eseu în care să-și exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viață sănătos.

La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul real trebuie să scrie un eseu despre tema și viziunea despre lume într-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.

Bacalaureat 2014. Subiecte și Barem Română, pe Edu.ro. Aproape 144.000 de elevi susțin luni prima probă scrisă >>>

Proba la limba și literarura română din cadrul examenului de Bac 2014 este cea mai importantă și a reușit să pună mari probleme elevilor, în ultimii ani. Tocmai de aceea, începând cu 2013, elevii primesc subiecte diferite în funcție de profilul absolvit, în condițiile în care cei de la profilul real studiază limba română în mai puține ore decât cei de la real.

Edu.ro – Subiecte și Barem Bacalaureat 2014 Română. Calendar:

După proba de Română, urmează, pe 1 iulie, proba la Limba și literatura maternă, respectiv proba obligatorie a profilului, pe data de 2 iulie. Pe 4 iulie se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării.

Afișarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12.00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile (între orele 12.00 – 16.00). Acestea urmează a fi soluționate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 11 iulie.

Bacalaureat 2014 se desfășoară în 527 de centre de examinare.Poliția Română a anunțat că peste 3.100 de polițiști vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui examen corect, în liniște.

Subiecte și barem de corectare la Bac Română pentru ultimii 5 ani >>>

Absolvenții de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor; au susținut toate probele scrise și au obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obținut cel puțin media 6 la probele scrise.

Anul trecut, la sesiunea iunie – iulie a bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestațiilor. Potrivit acelorași rezultate, au promovat bacalaureatul 62 la sută dintre absolvenții de clasa a XII-a din promoția 2012 – 2013 și 30,6 la sută din absolvenții promoțiilor anterioare.

După soluționarea contestațiilor, promovabilitatea la nivel național a crescut cu un procent, la 56,4%, 63,1 la sută dintre absolvenții promoției 2012 – 2013 și 31,7 la sută dintre absolvenții promoțiilor anterioare promovând examenul.

Toate informațiile despre subiecte Bacalaureat 2014 Română și barem Bacalaureat 2014 Română le veți găsi pe gândul, în timp real. Înainte de publicarea baremului pe Edu.ro, gândul va publica rezolvarea de la subiecte Bac 2014 română.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii