Prima pagină » Mini » EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 SUBIECTE ROMÂNĂ. Lista completă a subiectelor date în ultimii 5 ani

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 SUBIECTE ROMÂNĂ. Lista completă a subiectelor date în ultimii 5 ani

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 - Subiecte română.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Anul acesta Evaluarea Națională se dă în aceleași condiții și după aceeași metodologie ca și în anii trecuși, dar media obținută va conta în proporție de 75% în calculul mediei de admitere la liceu. Gândul vă oferă în timp real toate informațiile despre EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 – calendar, subiecte barem și REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. EVALUARE NAȚIONALĂ 2014  se va desfășura în săli supravegheate video. Dar, în plus, vor fi supravegheate video și sălile unde se descarcă și se multiplică subiectele și sălile unde se corectează lucrările. Subiectele pentru Evaluarea Nationala sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, din subordinea Ministerului Educației. Potrivit metodologiei de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014, subiectele de examen trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele pentru EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014, să aibă un nivel mediu de dificultate și să permită rezolvarea lor în 120 de minute.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Ce SUBIECTE s-au dat în ultimii ani

În ultimii trei ani, la EVALUAREANAȚIONALĂ au fost date subiectele din proză. Numai în 2009 și 2010 elevii au primit o poezie la care aveau să răspundă la mai multe cerințe.

Din 2010, examenul de la finalul clasei a VIII-a s-a dat numai la limba română și matematică, spre deosebire deaul aterior, când se susținea și la Istorie, și Geografie. De altfel, exameul se desfășura și sub alt nume, acela de Capacitate.

În 2009, la proba de limba română, elevii de clasa a VIII-a au primit la primul subiect o strofă din poezia „Toamnă”, de Șt.O Iosif la care au avut de răspuns la cîteva întrebări. La cel de-al doilea subiect au primit o compunere de 15-25 de rânduri despre o persoană pe care o apreciați foarte mult.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE DATE ÎN 2009

În 2010, elevii care au susținut Evaluarea Națională au primit la primul subiect poezia „Sara pe ape”, de Ion Pillat. La acest subiect, absolvenții au avut de rezolvat câteva cerințe morfologice, dar si de scris o compunere. La cel de-al doilea subiect, un fragment din textul „În vacanță cu aparatul foto” de Alin Totorean, elevii au avut de rezolvat câteva cerințe și de scris un text de 10 – 15 rânduri, în care să-și exprime opinia despre utilizarea aparatului de fotografiat ca mijloc de a înfățișa peisajul.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE DATE în 2010

În 2011, primul subiect de la proba de limba română a fost un fragment din „Rodul tainic” de Ioan Slavici, iar la cel de-al doilea subiect au primit un fragment din „Enciclopedia lumii” de Tudor Opriș.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE DATE în 2011

În 2012, primul subiect a fost un text din „Cireșarii” de Constantin Chiriță, text la care elevii aveau de rezolvat cinci cerințe cu privire la text. de asemenea, tot la primul subiect, elevii au avut de redactat o compunere de 80-150 de cuvinte (10-15 rânduri), în care să-și prezinți opinia despre mesajul fragmentului din Cireșarii de Constantin Chiriță. La cel de-al doilea subiect, elevii au primit un fragment dintr-un text din Revista Dilemateca, scris de Ion Vianu. Tot la acest subiect, elevii au avut de redactat o  compunere de 80-150 de cuvinte (10-15 rânduri), în care să evidențieze trăsăturile unui coleg/prieten pasionat de lectură.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE DATE în 2012

În 2013, la primul subiect a fost un fragment din textul „Durerile lumii” de Alexandru Vlahuță, text la care elevii au avut de răspuns la șase cerințe. În plus, elevii au avut de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte (15-25 de rânduri), în care să evidențieze trăsăturile unui personaj din fragmentul citat.

La cel de-al doilea subiect, elevii au primit un text de pe site-ul eucitesc.ro, la care au avut de rezolvat mai multe cerințe printre care să construiască  o frază alcătuită din două propoziții în care să existe o propoziție subordonată predicativă, introdusă prin adverbul relativ „cum”.

De asemenea, elevii au avut de redactat o compunere de 80-150 de cuvinte (10-15 rânduri), în care să prezinte o întâmplare, reală sau imaginară, petrecută în timpul unui concurs.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE DATE în 2013

Probele scrise de la  EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 încep la ora 9:00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susține examenul.
Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfășoara probele scrise.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 – CALENDAR

13 iunie  Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-

16 – 18 iunie  Înscrierea la Evaluarea Națională

23 iunie  Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie  Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie  Matematica – probă scris

27 iunie Afișarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie  Depunerea contestațiilor (orele 16 – 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestațiilor

1 iulie Afișarea rezultatelor finale după contestații

Ministerul Educației a decis ca de anul acesta media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Calendarul examenului și noua formulă de calcul pentru admitere 2014

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea națională, totul împărțit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Prima etapă de ADMITERE  2014

4 – 8 iulie – Elevii de clasa a VIII-a completează fișele de înscriere alături de  părințiilor, asistați de diriginți.

4 – 8 iulie  – Tot în acest interval, se introduc în baza de date computerizată  datele din  fișele de înscriere

5 – 9 iulie – Are loc verificarea de către părinți și candidați a fișelor editate de calculator,  se corectează greșelile în baza de date computerizată.

10 iulie – Este ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere județene și la cele de la București. În același timp se publică transmite și lista absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată.

11 iulie – Are loc transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul Național de Admitere

12 – 13 iulie – Verificarea și corectarea bazelor de date de către Comisia Națională de Admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București, transmiterea modificărilor la comisia națională

14 iulie  – Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor

15 iulie – REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ  în învățământul liceal  de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014 – 2015

16 iulie  – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal  de stat din județ/municipiul București

16 iulie – Afișarea de către fiecare unitate de învățământul liceal  a listei candidaților repartizați în acea unitate

17 iulie -25 iulie – Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. A doua etapă de ADMITERE 2014

Elevii din seria curentă  și cei din seriile anterioare care nu îmdeplinesc 18 ani până la începerea anului școlar 2014-2015,  care nu au reușit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea  doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.

16 iulie  – Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

17-18 iulie  – Susținerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori de limbă maternă

19 iulie  – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații

16 – 21 iulie – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fișe de opțiuni de către cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii

21 iulie  – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au fost respinși la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă

16 – 22 iulie – Introducerea datelor în calculator, verificarea fișelor listate și corectarea eventualelor erori

23 iulie  – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere județean/al municipiului București și la Centrul Național de Admitere

24 iulie  – REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ  a candidaților din a doua etapă a admiterii

24 iulie  – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenții proveniți din școlile respective/din alte județe, repartizați în a doua etapă și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal  de stat. Fiecare școală va lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.

Între 1 august și 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învățământul liceal  de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014 – 2015.

Gândul vă oferă în timp real toate informațiile despre EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 – calendar, subiecte barem și REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014.

Mediafax
Ce a răspuns Nicușor Dan când a fost întrebat de un copil ce face statul român pentru Diaspora
Digi24
Trecerea la euro. Sfat pentru bulgari: „Se poate mult mai rău”
Cancan.ro
BREAKING | Sânziana Lovin, o reputată doctoriță din Iași, a fost găsită moartă în casă 😢
Prosport.ro
Cum arată acum femeia care i-a transformat definitiv viața lui Ionuț Luțu, omul în care Gigi Becali are cea mai mare încredere
Adevarul
Gigi Becali este de acord cu șpaga dată de Anastasiu, dar nu cu turnătoria: „Păi, numai drac să fii!”
Mediafax
Deținut confundat cu un alt prizonier cu același nume, eliberat din greșeală
Click
Cum a reacționat un britanic după ce a mâncat ciorbă de fasole în Brașov: „Se servește într-o pâine ridicolă”. Video
Wowbiz
Noi imagini cu Mihaela Rădulescu la funeraliile iubitului său! Vedeta privește în gol și face un gest tulburător înainte de a intra în încăperea cu trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner
Antena 3
Scene șocante cu o pasageră care cade în genunchi plângând pentru că nu a fost lăsată să urce în avion din cauza bagajului prea mare
Digi24
Lavrov amenință Europa cu „un mare război” în timp ce-l elogiază pe Trump
Cancan.ro
Primele imagini cu Mihaela Radulescu, după moartea lui Felix Baumgartner. Se pregătește să își ia adio de la fostul iubit
Ce se întâmplă doctore
O mai recunoști? S-a iubit și cu un celebru actor în tinerețe. Imagini RARE cu celebra femeie de afaceri. Astăzi are o avere colosală
observatornews.ro
Mamă eroină, tratată la Floreasca cu gândaci care atârnă de perfuzii. A ajuns în Belgia cu mai multe bacterii
StirileKanalD
Medicul Sînziana Lovin, găsită moartă în casă de fiica sa de 19 ani! Dezvăluiri de ultimă oră
KanalD
O doctoriță de la Spitalul Militar Iași a fost găsită moartă în casă de fiica ei. Sânziana Lovin avea 50 de ani și o carieră promițătoare în spate
Ciao.ro
Inna, Delia sau Gina Pistol, poze pe care le-ar vrea șterse! Ipostaze stânjenitoare în public
Promotor.ro
Ai voie sau nu să circuli pe DN cu o mașină pentru care nu-ți trebuie permis?
Descopera.ro
SUPER-alimentele IEFTINE care fac minuni pentru sănătate
Capital.ro
O mare campioană a murit fulgerător. Lumea sportului e în doliu. Era mult prea tânără: Ai fost o minune
Evz.ro
Peste 8.000 de milionari în Republica Moldova. Cine sunt și cum au obținut venituri impresionante
A1
Îți amintești de ispita Mădălina Maricuț din sezonul trecut Insula Iubirii? E de nerecunoscut. Cum arată în prezent
Stirile Kanal D
Pe Notino.ro, Summer Black Friday 2025 vine cu reduceri de până la 33%
Kfetele
FOTO Ce moștenire urmează să primească Mihaela Rădulescu, după decesul iubitului ei, Felix Baumgartner
RadioImpuls
Ce s-a văzut pe camera video de pe piciorul lui Felix Baumgartner dă totul peste cap. INCREDIBIL ce au observat anchetatorii. Cazul sportivului ia o întorsătură șocantă. Cadrele care n-au ajuns publice
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Doi medici sunt cuprinși de flacăra iubirii: – Ești extraordinară, se vede că ai făcut...
Descopera.ro
Mit demontat: Cum apare transpirația de fapt?