FACEBOOK. Mesajul emoționant postat de o româncă: „Să o auzi pe Oprah vorbind despre proiectul tău e incredibil”

FACEBOOK.„Redactorii emisiunii m-au contactat în urmă cu câteva săptămâni, spunându-mi că sunt interesați de povestea ‘Atlasului Frumuseții’ și că există o posibilitate să dedice un reportaj proiectului.În urmă cu câteva zile, am primit vestea că povestea mea va fi inclusă în emisiunea de pe 3 mai. E un sentiment incredibil să auzi vocea uneia dintre cele mai influente femei din lume, vorbind despre proiectul la care muncești”, a povestit Mihaela Noroc pentru gândul. Aceasta a mai spus că, după acest reportaj, speră să își poate continua proiectul în condiții decente.

Anterior, Mihaela Noroc publicase un mesaj pe Facebook despre atenția acordată de Oprah Winfrey proiectului său. „Atlasul Frumuseții” în emisiunea celebrei Oprah Winfrey. Să auzi o asemenea voce vorbind despre proiectul la care muncești zi de zi e pur și simplu incredibil”, a scris Mihaela Noroc, miercuri, pe pagina sa oficială de Facebook.

Proiectul „Atlasul Frumuseții” a atras atenția mai multor publicații și site-uri internaționale, fiind prezentat, printre altele, de cotidianul britanic The Independent, de tabloidul britanic The Daily Mail, de televiziunea CNN, de publicația franceză Le Figaro, de site-ul american Business Insider, dar și de site-ul de divertisment boredpanda.com.

Pe 16 aprilie, expoziția „Atlasul Frumuseții” a fost vernisată, în premieră mondială, la galeria de artă contemporană Artfooly – The Slice of Art Gallery din București.

FACEBOOK. „Proiect unic în lume”

Potrivit fotografei Mihaela Noroc, „Atlasul Frumuseții” este „un proiect românesc, unic în lume”, care „nu putea să aibă premiera decât aici, acasă”.

Sute de oameni au participat la vernisajul expoziției, fotografiile fiind admirate atât de copii și tineri, cât și de persoane vârstnice. Printre cei care au venit la vernisajul expoziției s-a numărat și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, căruia Mihaela Noroc i-a prezentat povestea fiecărei fotografii expuse.

Îmbinând călătoria cu fotografia, Mihaela Noroc a reușit să aducă în fața publicului un proiect prin care să arate diversitatea planetei, prin intermediul unor frumoase chipuri feminine. Fotografa a prezentat, pe scurt, pentru MEDIAFAX traseul acestui proiect artistic.

FACEBOOK. Viața Mihaelei Noroc

Mihaela Noroc s-a născut pe 18 mai 1985. A absolvit Școala Centrală din București și, apoi, a urmat cursurile Universității Naționale de Arte, secția Foto-Video. Vreme de câțiva ani, Mihaela a activat în domenii care nu aveau legătură cu fotografia, dar care îi aduceau veniturile necesare pentru a trăi decent. „Atlasul frumuseții” a prins contur odată ce Mihaela Noroc a ajuns în Etiopia, unde fotografa română a descoperit chipuri feminine incredibile.

„Ideea ‘Atlasului frumuseții’ s-a născut în Etiopia. Acolo am văzut eu chipuri extrem de interesante, autentice și mi-am dat seama că o femeie este extrem de frumoasă atunci când își păstrează cultura și nu încearcă să se schimbe. Am încercat, cu resurse proprii, să fac un album unic, să surprind cât mai mult din diversitatea locurilor pe care le-am vizitat”, a mai spus Mihaela Noroc.

Au urmat 15 luni de călătorie în jurul lumii, cu bagajul în spate, timp în care Mihaela Noroc a captat diversitatea planetei prin intermediul portretelor pe care le-a realizat. Artista povestește că a fost un risc pe care și l-a asumat, dar nu regretă absolut nimic. Fotografa română își amintește că până în Japonia nu a luat avionul, ci a mers numai cu mijloacele de transport terestru.

Dintre toate imaginile făcute în călătoria sa, fotografa Mihaela Noroc le-a ales pe cele pe care le-a considerat „cele mai interesante”. Toate femeile care apar în „Atlasul frumuseții” știau foarte bine ce presupune proiectul, înainte de a se lăsa fotografiate, Mihaela Noroc explicându-le ce implică această acțiune și de ce au fost ele alese: pentru că au chipuri interesante, trăsături unice, nu se machiază sau o fac foarte puțin și reprezintă foarte bine spațiul cultural din care fac parte.

În luna iunie, Mihaela Noroc dorește să pornească într-o nouă expediție în jurul lumii, pentru a surprinde alte chipuri, din alte țări, înainte de a publica un album.

Expoziția poate fi vizitată în București până pe 16 mai.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA