FINLANDA – ROMÂNIA 0-2. Stancu reușește două goluri cu care duce România pe locul 2 în grupă

FINLANDA - ROMÂNIA 0-2. Stancu reușește două goluri cu care duce România pe locul 2 în grupă
Publicat: 14/10/2014, 23:50

min 90+3 . Final de meci la Helsinki, unul la finele căruia România este pe locul 2 în grupă, cu 7 puncte, după Irlanda de Nord, care are 9 puncte, dar înaintea Finlandei(4 puncte), Ungariei (4) și Greciei(1).

min 83. GOOOOOOOOOOOL România după aceaași „rețetă” de la primul gol: pasă decisivă Sânmărtean, gol Stancu

min 77. Ocazie interesantă pentru gazde dar șutul puternic trimis de Markkanen este deviat în corner de Luchin

min 70. Raț încercăși el poarta dar șutul lui trece mult pe deasupra

min 56. Ring îl faultează de la spate pe Sânmărtean, vede al doilea cartonaș galben și pe cel roțu și este eliminat

min 54. GOOOOOOOOOOOL România, marcat de Bogdan Stancu din 3-4 metri, singur în careu, după un corner bine bătut de Sânmărtean

min 52. Finlandezul Ring vede un galben pentru henț

min 51. Corner pentru România

min 49. Prima schimbare făcută de Pițurcă, Sânmărtean fiind trimis în teren în locul accidentatului Chipciu

min 46. A început repriza secundă

min 45+2. Pauză la Helsinki după o repriză în care gazdele au fost mai bune

min 44. Fault dur al lui Bogdan Stancu, care vede și el un cartonaș galben

min 39. Un nou corner pentru România, dar nu reușim deloc săpune presiune pe finlandezi sau să le punem poarta în pericol

min 34. Primul șut pe spațiul porții al României, trimis de Tănase, dar previzibil și ușor de prins

min 33. Corner și pentru România

min 31. Un nou corner pentru finlandezi, din nou nici o emoție

min 27. Primul corner al meciului, executat de finandezi, fără nici o emoție pentru Tătărușanu

min 21. Torje își încearcă și el șutul, dar nici de data aceasta nu pune în pericol poarta finlandezilor

min 14. Finlanda ratează o ocazie mare , Tătărușanu fiind obligat să se întindă serios după mingea trimisă pe poartă de Hetemaj

min 12. Primul șut spre poartă al tricolorilor, trimis de Hoban, dar nu prinde cadrul porții

min 8. Fault dur al lui Tănase, o intrare cu talpa, pentru care vede un cartonaș galben

min 5. Început de meci mai bun pentru finlandezi dar România preia, ușor-ușor, controlul asupra acestui meci

min 1. A început meciul care, prin prisma rezultatelor, o poate duce pe România pe primul loc în grupă

UPDATE Echipele de start la meciul Finlanda – România

Echipele de start la meciul Finlanda – România, programat la ora 21.45, pe Olympiastadion din Helsinki, în grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016:

Finlanda: Maenpaa – Hurme, Toivio, Moisander, Arkivuo – Ring, Sparv, Hetemaj – Hamalainen, Pukki, Eremenko. Selecționer: Mixu Paatelainen.

România: Tătărușanu – Luchin, Chiricheș, D. Grigore, Raț – Hoban, Pintilii – Torje, Chipciu, Tănase – Stancu. Selecționer: Victor Pițurcă.

FINLANDA ROMÂNIA contează pentru etapa a treia a preliminariilor Euro 2016. ROMÂNIA vine după o victorie cu Grecia, 1-0, și un egal cu Ungaria, 1-1, în timp ce FINLANDA vine după o victorie cu Feroe, 3-1, și un egal cu Grecia, 1-1.

La pariuri, FINLANDA ROMÂNIA este văzută drept o partidă foarte echilibrată. FINLANDAare cote între 2,50 și 2,65 să câștige,ROMÂNIA,între 2,90 și 3, în timp ce egalul e cotat la 2,90-3,18. Anterior,ROMÂNIAera dată drept favorită, cu o cotă de 2,70 față de 2,90 aFINLANDEI.În orice caz, avem parte de un meci foarte echilibrat.

FINLANDA ROMÂNIA. ECHIPE PROBABILE: FINLANDA:Maenpaa – Arkivuo, Toivio, Moisander, Hurme – Ring, Sparv, Hetemaj – Riski, Eremenko – Pukki

ROMÂNIA: Tătărușanu – Luchin, Dr. Grigore, Chiricheș, Raț – Prepeliță, Pintilii – Torje, Sânmărtean, Tănase – B. Stancu.

FINLANDA ROMÂNIA LIVE. Raț: Nu avem voie să pierdem înFinlanda

Fundașul Răzvan Raț a declarat, sâmbătă, după meciul cu Ungaria, scor 1-1, că la următoarea partidă din grupa F, cuFinlanda, „tricolorii” trebuie să se impună și să recupereze astfel ce au pierdut la jocul de pe Arena Națională.

„Ungaria nu a știut să stea prea bine în teren și cred că puteam să facem mai mult în prima repriză. În repriza secundă aveam nevoie de golul doi. Nu știu dacă a fost ofsaid la golul anulat, a părut că e în poziție regulamentară, dar era destul de departe de poziția din care am centrat. ÎnFinlandaavem nevoie să recuperăm ce am pierdut astăzi dar să fim și precauți pentru că nu avem voie să pierdem acolo”, a spus Raț la Digi Sport.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susținut, sâmbătă, pe Arena Națională, în compania selecționatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

Golurile partidei au fost marcate de Rusescu ’44, respectiv Dzsudzsak ’82.

FINLANDA ROMÂNIA LIVE. Goian: Vom merge înFinlandasă ne revanșăm față de acest semieșec

Fundașul Dorin Goian a declarat, sâmbătă seară, că regretă accidentarea din meciul cu Ungaria, scor 1-1, în preliminariile Euro-2016, subliniind că jucătorii naționalei merg înFinlandapentru a se revanșa față de acest semieșec.

„Din păcate a venit acea accidentare foarte repede. Urmează să merg la Mogoșoaia, să vedem mai exact ce s-a întmplat. Sunt primul care regretă această accidentare, pentru că nu-mi place să ratez astfel de meciuri. Am jucat foarte bine în prima repriză, însă în partea a doua presiunea a crescut și datorită scorului, noi ne-am retras pentru a crea o echipă compactă, iar ei au reușit să ne egaleze din fază fixă. Ăsta este fotbalul, nu am reușit să luăm cele trei puncte, însă vom merge înFinlandasă ne revanșăm față de acest semieșec”, a declarat Goian.

Dorin Goian s-a accidentat la debutul partidei, fiind înlocuit cu Florin Gardoș în minutul 5.

FINLANDA ROMÂNIA LIVE. Bogdan Mitrea, convocat în locul lui Goian pentru meciul cuFinlanda

Selecționerul Victor Pițurcă l-a convocat pentru meciul cuFinlandape fotbalistul echipei FC Viitorul, Bogdan Mitrea, în locul lui Dorin Goian, care s-a accidentat la partida cu Ungaria, terminată la egalitate, sâmbătă, scor 1-1, informează frf.ro.

La meciul cu Ungaria, Goian a suferit o leziune fibrilară la mușchiul peronier lung stâng și a devenit indisponibil pentru partida de marți, dinFinlanda.

Pe de altă parte, Lucian Sânmărtean a fost înlocuit în minutul 66 după ce a suferit o contractură la ischiogambierii de la coapsa stângă, iar staful medical al echipei naționale va depune toate eforiturile pentru a-l recupera până la următorul joc.

Alți doi „tricolori” care au suferit accidentări minore sunt Dragoș Grigore (traumatism tendoane extensori) și Alexandru Maxim (contuzie genunchi).

Delegația României va pleca duminică, la 16.30, la Helsinki unde va juca împotriva naționalei Finlandei marți, de la ora 21.45, în grupa F a preliminariilor Euro-2016.

FINLANDA ROMÂNIA LIVE. România ocupă locul trei în grupa F după două etape

Reprezentativa României ocupă locul trei în grupa F, cu patru puncte, după disputarea a două etape din preliminariile Campionatului European din 2016.

România are o victorie, scor 1-0, cu Grecia, și o remiză, scor 1-1, cu Ungaria.

Liderul grupei F este Irlanda de Nord, cu șase puncte din două meciuri.

Locul doi este ocupat deFinlanda, cu patru puncte, iar pe patru se află Grecia, cu un punct.

Ungaria a acumulat tot un punct și este pe cinci, iar Insulele Feroe este ultima în grupă, fără niciun punct.

Etapa a treia programează, la 14 octombrie, meciurile: Grecia – Insulele Feroe, Ungaria -Finlandași România – Irlanda de Nord.

FINLANDA ROMÂNIA LIVE. Paolo Tagliavento arbitrează meciulFinlanda- România

MeciulFinlanda- România, care se va disputa, marți, de la ora 21.45, în grupa F de calificare la Euro-2016, va fi arbitrat de o brigadă din Italia, avându-l la centru pe Paolo Tagliavento, informează uefa.com.

Tagliavento va fi ajutat la cele două linii de Lorenzo Manganelli și Mauro Tonolini, în timp ce rezervă va fi Giulio Dobosz.
Asistenți suplimentari la acest meci vor fi Marco Guida și Gianpaolo Calvarese.

Tagliavento a mai arbitrat meciul Steaua – Ajax Amsterdam, scor 4-2, la loviturile de departajare, din 16-imile Ligii Europa, disputat în februarie 2013, dar și partida Galatasaray Istanbul – CFR Cluj, scor 1-1, din octombrie 2012, în grupele Ligii Campionilor. De asemenea, el a mai arbitrat naționala de tineret a României în meciul cu Anglia, din octombrie 2010, în play-off-ul de calificare la CE, scor 1-2, dar și echipele FC Timișoara și FC Vaslui, în Liga Europa.
În vârstă de 42 de ani, Tagliavento este arbitru internațional din 2007.

FINLANDA ROMÂNIA LIVE. Pițurcă: Maxim, Grigore și Sânmărtean sunt ușor accidentați, dar vor fi apți de joc cu Finlanda

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, luni, la Helsinki, că jucătorii Alexandru Maxim, Dragoș Grigore și Lucian Sânmărtean sunt ușor accidentați, dar vor fi recuperați până la startul meciului cu Finlanda, din preliminariile Euro-2016.

„Jucătorii echipei noastre naționale sunt în regulă, mai sunt mici probleme, dar până mâine seară sper ca toți să fie apți de joc. Maxim are o lovitură la genunchi, a avut nevoie de intervenția doctorului. I-a dat drumul. Dragoș Grigore are și el o lovitură extrem de puternică și Sânmărtean, care încă mai resimte acea încărcătură la gamba piciorului drept. Însă nu cred că vor fi probleme. Încă nu m-am gândit la primul 11, până mâine la prânz când vom avea ședință tehnică mă voi hotărî”, a spus Pițurcă, la conferința de presă dinaintea jocului cuFinlanda.

Adversarul de marți este unul puternic, care a făcut un salt calitativ important în ultima perioadă, spune Pițurcă. „Acest meci este extrem de important după cele două puncte pierdute acasă împotriva Ungariei. Știu că la nivel de echipă națională s-a făcut un salt calitativ deosebit, știu că echipa națională a Finlandei este în momentul acesta o echipă extrem de puternică, cu un joc extrem de periculos, însă noi vom încerca să câștigăm acest joc de mâine seară. Jocul Finlandei este unul aparte, toată echipă participă la faza devensivă și pot aduce 5-6 jucători în careul advers, sunt foarte buni de la mijloc în sus”, a menționat selecționerul.

Întrebat cu ce sentimente revine pe Stadionul Olimpic din Helsinki, unde a marcat un gol pentru Steaua, sinonim cu o calificare în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, după meciul cu Kuusysi Lahti, din 1986, Pițurcă a răspuns: „După acel meci am mai jucat un meci pe acest stadion cu echipa României. E un sentiment de plăcere, îmi dă psihic o încredere deosebită că vom câștiga și meciul de mâine seară. Am participat la două acțiuni pe acest stadion și le-am câștigat pe amândouă.”

Victor Pițurcă a lăudat cariera lui Răzvan Raț, care va juca, marți, meciul cu numărul 100 în națională, apreciind că numai un fotbalist valoros poate atinge asemenea performanțe. „Raț a fost determinant în absolut toate meciurile, a fost concentrat, e și căpitanul echipei. E o performanță pentru orice jucător să aibă valoarea de a juca și de a atinge acest număr de jocuri”, a spus antrenorul României.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susținut, sâmbătă, pe Arena Națională, în compania selecționatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016. Următorul meci din preliminarii al echipei naționale este programat, marți, de la ora 21.45, în deplasare, cuFinlanda.

FINLANDA ROMÂNIA LIVE. Răzvan Raț: Cele 100 de selecții reprezintă o performanță, dar aș fi fericit să câștigăm cuFinlanda

Căpitanul echipei naționale, Răzvan Raț, a declarat, luni, că reprezeintă o performanță faptul că va ajunge la 100 de selecții pentru prima reprezentativă, însă a subliniat că își dorește cel mai mult câștigarea partidei cuFinlanda, din preliminariile Euro-2016, informează frf.ro.

„Meciul cu Ungaria este istorie. O victorie cuFinlandane-ar spori șansele de calificare la Euro. Cele 100 de selecții reprezintă o performanță pentru mine, dar aș fi de două ori mai fericit dacă luăm cele trei puncte”, a declarat Raț.

În partida cuFinlandace se va disputa, marți, de la ora 21.45, la Helsinki, în preliminariile Euro-2016, fundașul stânga al echipei naționale, Răzvan Dincă Raț, va deveni cel de-al cincilea jucător din istoria primei reprezentative cu o sută de selecții, după Dorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu și Ladislau Boloni.

Răzvan Raț a debutat pentru echipa națională într-o partidă amicală cu Franța, disputată pe Stade de France și pierdută de echipa României cu 1-2, în 13 februarie 2002.

Pentru echipa națională, Raț a marcat două goluri, ambele în partide amicale, cu Germania în 2004, scor 5-1, și cu Albania, scor 1-0, în acest an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...