HERMANN RORSCHACH, inventatorul testului RORSCHACH, omagiat astăzi de Google. Fă și tu testul

HERMANN RORSCHACH, inventatorul testului RORSCHACH, omagiat astăzi de Google. Fă și tu testul
Publicat: 08/11/2013, 15:53
Actualizat: 30/07/2014, 15:02

HERMANN RORSCHACH Google Doodle. Motorul de căutare Google celebrează, vineri, 129 de ani de la nașterea psihoanalistului elvețian HERMANN RORSCHACH, faimos pentru testul psihologic cu pete de cerneală care îi poartă numele, scrie b365ro.

Doodle-ul creat pentru a-l celebra pe HERMANN RORSCHACH conține mai multe pete de cerneală, iar utilizatorii motorului de căutare Google sunt îndemnați să împărtășească interpretările lor pe rețelele de socializare Google Plus, Facebook și Twitter.

În fundal poate fi văzut HERMANN RORSCHACH ținând în mâini un pix și un caiet de notițe, în timp ce logo-ul Google este alcătuit din patru ferestre, o floare într-o vază și o fereastră.

HERMANN RORSCHACH. Cine a fost HERMANN RORSCHACH

HERMANN RORSCHACH s-a născut în Elveția și, încă din copilărie a căpătat porecla de „pată de cerneală” făcând o pasiune pentru realizarea unor pete de cerneală cu modele complexe.

În timpul lui HERMANN RORSCHACH exista o practică des întâlnită în rândul elevilor din acea perioadă testul cu petele de cerneală și RORSCHACH a transformat petele de cerneală în cea mai importantă realizare profesională din cariera sa.

HERMANN RORSCHACH a murit la 1 aprilie 1922.

Pe parcursul vieții sale HERMANN RORSCHACH a fost pasionat de artă, de pictură în special. La fel ca tatăl său, profesor de artă, HERMANN RORSCHACH a fost pasionat de pictură, iar la sfârșitul liceului s-a hotărât cu greu între a alege o carieră artistică sau una științifică. Drept urmare, HERMANN RORSCHACH i-a trimis o scrisoare faimosului biolog german Ernst Haeckel, în care i-a cerut ajutorul. Haeckel i-a recomandat știința, iar HERMANN RORSCHACH s-a înscris la Facultatea de Medicină din Zurich. HERMANN RORSCHACH a început să învețe limba rusă iar în 1906 a mersi într-o vacanță în Rusia. HERMANN RORSCHACH a terminat facultatea în 1909, iar în același an s-a logodit cu rusoaica Olga Stempelin. HERMANN RORSCHACH s-a măritat cu ea în 1913, iar cei doi s-au mutat în Rusia. Un băiat li s-a născut în 1917, iar doi ani mai târziu au avut și o fată.

Întrebându-se de ce persoanele vedeau de multe ori lucruri diferite în aceleași pete de cerneală, HERMANN RORSCHACH a început încă de când era student să le arate unor copii pete de cerneală și să analizeze și să documenteze răspunsurile lor.

Fă și tu testul RORSCHACH

HERMANN RORSCHACH. În ce constă testul RORSCHACH

Testul RORSCHACH este alcătuit din 10 pete de cerneală, pe care participanții trebuie să le interpreteze, iar răspunsurile nu sunt exacte. Testul RORSCHACH a fost comparat cu interpretarea viselor, în cel mai bun caz, și chiar cu ghicitul în palmă, în cel mai rău caz.

Planul lui HERMANN RORSCHACH a fost de a folosi testul care a ajuns să-i poarte numele nu pentru a testa personalitatea pacienților, ci pentru diagnosticarea schizofreniei. Cu toate astea, continuatorii lui HERMANN RORSCHACH au „denaturat” idelile lor și au început să-l folosească ca test proiectiv de personalitate.

HERMANN RORSCHACH a creat testul care îi poartă numele cu scopul de a identifica personalitatea reală a pacienților, prin sondarea zonelor greu accesibile ale psihicului.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
💣 la Survivor! Au fost prinse pe traseu, în timp ce se sărutau cu foc!...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
VIDEO Moment bizar. Crezând că microfonul este oprit, Joe Biden a înjurat un jurnalist: "Fiu...
Câte ore poate ține cabina încălzită o mașină electrică?
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Analiză NY Times: SUA știau de 14 ani că Putin se va înfige în Ucraina:...
💣 la Survivor! Au fost prinse pe traseu, în timp ce se sărutau cu foc!...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Condamnat după ce a fost prins de trei ori la volan fără permis!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
CERTIFICATUL VERDE, TOTAL DESFIINȚAT de un celebru medic! Să revenim la ceea ce ştiam înainte
Dan Negru vrea să dea lovitura la Kanal D. S-a aflat totul, dezvăluiri din culise
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...