ORA PĂMÂNTULUI 2014. Zeci de orașe, instituții și companii din România marchează sâmbătă Ora Pământului 2014

ORA PĂMÂNTULUI 2014. Zeci de orașe, instituții și companii din România marchează sâmbătă Ora Pământului 2014
Publicat: 29/03/2014, 08:30
Actualizat: 29/07/2014, 17:08

ORA PĂMÂNTULUI 2014. La invitația WWF România, organizația care a inițiat campania și o derulează în peste 150 de țări, zeci orașe din România s-au înscris pe lista Orașelor Oficiale Earth Hour din întreaga lume și se pregătesc de cîteva săptămâni pentru seara de 29 martie.

Totodată, 13 orașe candidează la titlul Capitala Earth Hour, al cărui câștigător – orașul care se va remarca prin acțiuni variate și cu impact în comunitate și cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour de sâmbătă – va fi anunțat în 13 aprilie.

Peste tot, municipalitățile vor întrerupe iluminatul instituțiilor publice și al clădirilor emblematice și vor promova ideea stingerii luminilor în rândul instituțiilor private, încurajând, totodată, cetățenii, să repete acest gest simbolic în locuințele lor. Lista orașelor participante incluzând evenimentele programate poate fi consultată la adresa http://ora-pamantului.ro/wordpress/?p=1320" target="_blank">ora-pamantului.ro/wordpress/?p=1320″>http://ora-pamantului.ro/wordpress/?p=1320.

Printre altele, vor rămâne în întuneric timp de o oră Castelul Peleș, Muzeul Brukenthal și Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, Palatul Parlamentului, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național de Artă, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară și British Council din Capitală.

ORA PĂMÂNTULUI 2014.În București, de la ora 20.00, echipa WWF România și Asociația Star Education vor fi în Parcul Carol, la monument, unde vor avea loc un spectacol unplugged, alături de: Sistem (trupa se reunește special pentru Earth Hour), un recital Muse Quartet (cunoscut și drept Cvartetul Roșia Montană), jonglerii marca Incubator 107 pe ritmuri de tobe create de Jean-Baptiste Manitou (Asociația Humains Profiles).

În cadrul evenimentului vor fi premiați și câștigătorii panoului solar din cadrul concursului organizat de WWF România de Ora Pământului – Biblioteca din Șirna, județul Prahova.
Aproape de București, Asociația Studenților Fizicieni organizează evenimentul Ora Pământului la Facultatea de Fizică, în campusul Măgurele.

Ministerele și toate instituțiile aflate în coordonarea acestora se vor alătura inițiativei Ora Pământului 2014 și vor stinge lumina.

Jandarmeria Română a anunțat că susține de asemenea campania și promovează, la nivelul tuturor unităților, un consum rațional al energiei, pentru reducerea cheltuielilor administrative și protejarea mediului înconjurător.

Și pompierii vor stinge luminile în toate unitățile, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

De asemenea, în benzinăriile Rompetrol, în rafinăria și sediile de birouri ale companiei va fi stinsă lumina timp de o oră.

ORA PĂMÂNTULUI 2014.Ministerul Mediului informează că putem marca Ora Pământului prin stingerea luminilor și scoaterea din priză a aparatelor electrice care nu sunt absolut necesare, timp în care putem organiza întălniri cu prietenii, ne putem plimba prin oraș, putem organiza drumeții sau plimbări folosind lumina lanternelor, admira stelele din parcuri sau de la observatoarele astronomice și putem participa la evenimente realizate, cu această ocazie.

Pe viitor, pentru a face ceva pentru mediu, trebuie să renunțăm la excesele de consum de energie și să economisim cât mai mult, nu trebuie să lăsăm în priză aparatele care nu sunt necesare, ele consumând chiar dacă sunt oprite, putem să ne calculăm amprenta de CO2 și să urmărim în mod constant să o diminuăm, să optăm pentru energie din surse regenerabile și pentru echipamente cu consum redus de energie, să folosim becuri cu consum redus și să reciclăm cât mai mult și să colectăm selectiv deșeurile, arată Ministerul Mediului.

Ora Pământului se sărbătorește în România din 2009, iar la nivel internațional, din 2007, când WWF Australia a organizat prima ediție a acestui eveniment, în orașul Sydney. Campania reunește în prezent peste 6.500 de orașe din 153 de țări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Probleme de securitate la iPhone. Ce ar mai putea pății utilizatorii
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne