Radu Banciu, despre autonomia maghiarilor: ”Ar fi MĂCEL, va fi o TRAGEDIE pentru români”

Radu Banciu, despre autonomia maghiarilor: ''Ar fi MĂCEL, va fi o TRAGEDIE pentru români''
Publicat: 03/09/2014, 19:18
Actualizat: 04/09/2014, 08:29

”Dacă ar fi aprobat proiectul de lege, ar fi un măcel. Cetățenii români n-ar mai avea nici cel mai mic drept în viața de zi cu zi. Este o tragedie ca acei cetățeni (n.r. românii din Ținutul Secuiesc) să devină vasali ai guvernului maghiar. Nu se va respecta nimic, vor face totul după bunul lor plac, în reședințele de județ ale Harghitei și Covasnei s-au întâmplat deja atrocități. Guvernul de la București nu va mai avea decât un titlu consultativ. În Harghita, Covasna și Mureș nu se poate aplica această conviețuire între maghiari și români. E ca și cum ai pune niște căprioare în cușca leului. Ăsta e, de fapt, Ținutul Secuiesc”, a început Banciu în cadrul emisiunii sale de pe B1TV.

”Se va da în cap pe stradă. Oamenii nu vor mai putea să vorbească în română, vor fi atacați pe stradă, vor fi batjocoriți. Ăștia vor stăpâni exact ca pe vremuri acel ținut. Va exploda toată zona. Acolo nu există prietenie, compatibilitate, astea sunt de suprafață. În momentul în care maghiarii vor pune stăpânire pe acea zonă, România va lua foc. Centrul Transilvaniei va deveni ca Iugoslavia. Ceea ce vor face maghiarii acolo va fi fără precedent. Vor veni străinii din UE să vadă ce se întâmplă acolo, se va vedea că e pogrom, se va duce mai departe. Deci, atenție! Va fi o răzbunare de secole. Nu va mai exista picior de tradiție românească în acea zonă. Deci, atenție mare la această chestiune”, a mai spus Banciu în emisiune.

ActiveWatch a sesizat CNA și CNCD deoarece consideră că Banciu ”face o serie de afirmații grave și alarmiste, menite să inducă o panică nejustificată în rândul opiniei publice românești”, conform sursei.