Și-a dat DEMISIA. ANUNȚUL făcut azi-noapte de la Guvern: ”În cel mai scurt timp, va fi numit un nou…”

Și-a dat DEMISIA. ANUNȚUL făcut azi-noapte de la Guvern: ''În cel mai scurt timp, va fi numit un nou...''
Publicat: 01/09/2016, 10:53
Actualizat: 01/09/2016, 11:30

„Doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcția de conducere a unității sanitare. În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcționare a acestui spital până la organizarea concursului, cel târziu în luna octombrie. Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun și parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunostință elemente care să pună la îndoială onestitatea sa și calitățile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sănătății va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situației”, a declarat miercuri seara ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Anunțul ministerului a venit după ce Vlad Voiculescu a avut discuții atât cu unii dintre medicii care au demisionat miercuri cât și cu managerul Spitalului de Urgență Floreasca.

Demisii în bloc ale medicilor

17 medici de la UPU SMURD de la Spitalul Floreasca din Capitală au anunțat că demisionează în urma „presiunii psihologice” și a modului de comportare a managerului interimar al spitalului, medicul Sorin Păun.

17 medici de la Spitalul de Urgență Floreasca din București, care lucrează la Unitatea Primiri Urgențe SMURD, și-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt tratați într-un mod nedemn și abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. „Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică și mudul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun”, a confirmat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Oprița.

„Managerul Sorin Păun refuză să semneze achiziții, situația este așa în tot spitalul, sunt laboratoare fără kituri de analiză, lipsesc de medicamente. În înregistrări, acele înjurături se întâmplau în sala de operație, acesta e comportamentului domnului doctor, agresează verbal, e lua de rezidenții lui. Nu mai avem cu ce să ne facem treaba, în septembrie rămânem fără medicamente, fără kituri de analize, de două luni au fost mai multe întâlniri cu ministrul și cu consilierii lui. Păun se apăra la aceste întâlniri, spunând că sunt minciuni faptul că nu ar fi medicamente. O să fie afectată și activitatea din spital fiindcă elicopterul aparține SMURD București”, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Ciucioi, unul dintre medicii demisionari.

De asemenea, unul dintre medicii demisionari a declarat în fața spitalului că „este o reacție pe care trebuia să o avem acum câteva luni, problema este managementul defectuos care afectează calitatea actului medical. Nu gărzile sunt problema, ci felul în care ni se adresează, cum ne tratează. Mai urmează să mai depună demisii și alți colegi”.

„Managerul a refuzat să semneze pentru achiziționarea unor medicamente, iar din septembrie nu vor mai fi medicamente absolut deloc. Ne-am dat demisia, suntem în preaviz două săptămâni și dacă nu se rezolvă ceva, ne găsim de lucru în altă parte”, a spus un alt medic.

Întrebați cum s-au descurcat în lipsă de resurse, doctorii spun că s-au descurcat cum au putut, dar nu din resursele spitalului, cumpărând medicamente de la farmacie cu bani din propriul buzunar. „De două-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am rămas noi fără medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor și la Ministerul Sănătății. S-au găsit soluții, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au făcut achiziții de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumpărat și noi medicamente din banii noștri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie”, a mai spus un medic.

Demisiile au fost depuse după ce au apărut spațiul public înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicușor Louchi, după ce a vizitat pe neașteptate unitatea de arși de la Floreasca, care nu era încă funcțională la vremea aceea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Un aeroport din Japonia nu a pierdut niciun bagaj din 1994 încoace