Băsescu anunță locul UNDE VOR FI AMPLASATE ÎN ROMÂNIA RACHETELE AMERICANILOR. Ce spune primarul din Deveselu, chemat luni seară la Cotroceni să-și dea acordul

Băsescu anunță locul UNDE VOR FI AMPLASATE ÎN ROMÂNIA RACHETELE AMERICANILOR. Ce spune primarul din Deveselu, chemat luni seară la Cotroceni să-și dea acordul
Publicat: 23/04/2012, 19:29

CSAT a aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă săfie în fosta bază aeriană de la Deveselu din județul Olt, șefulstatului menționând că baza ramâne sub comandă românească.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că pentru începutla fosta baza aeriană de la Deveselu vor fi dislocați 200 demilitari americani, subliniind că baza aeriană de la Deveselurămâne în continuare sub comanda Forțelor Aeriene Române.

„Practic, din luna februarie a anului trecut, când România arăspuns pozitiv invitației Statelor Unite ale Americii de a fiparte a acestui program de securitate, s-au desfășurat analize cuprivire la locația optimă pentru acest sistem de apărare, au fostanalizate mai multe locații. Vă pot spune că sunt circa 120 deparametri care trebuie îndepliniți de o astfel de locație pentru casistemul să fie în deplină siguranță. În cele din urmă, s-a optatși noi am aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă săfie în fosta bază aeriană de la Deveselu, județul Olt”, a declaratTraian Băsescu.

El a precizat că s-a discutat cu autoritățile locale din județulOlt, care și-au dat acordul în acest sens.

„Ne-am dat acordul de principiu, în limita competențelornoastre”, a declarat pentru gândul primaruldin Deveselu, Beciu Gheorghe, care a precizat că, luni seară, afost invitat la Palatul Cotroceni, împreună cu alți reprezentanțiai autorităților locale. Președintele Băsescu i-a informat înlegătură cu deciziile CSAT și le-a cerut acordul pentru amplasarearachetelor americane la Deveselu.

În cursul zilei de azi, va avea loc o ședință la Slatina, undevor fi discutate detalii legate de amplasarea scutului antirachetă.Primarul din Deveselu mai spune că aeroportul militar din Deveselu,deși închis în 2002, are o infrastructură bună. „Acolo este încă omică unitate militară, care a conservat aeroportul”, explică Beciu.Și infrastructura comunei este acceptabilă, în opinia edilului:”Drumurile principale din cele 3 sate aparținătoare sunt asfaltate,betonate, iar drumurile secundare sunt pietruite”.

CELE MAI IMPORTANTEDECLARAȚII ALE LUI TRAIAN BĂSESCU. gândul a transmisLIVE:

„CSAT a aprobat utilizarea Aeroportului Kogălniceanu și aPortului Constanța către Irak și Afganistan”.

„Temporar, având în vedere că, una din bazele din Mediterană esteîntr-un proces de modernizare, pe Kogălniceanu vor putea staționapatru avioane cisternă SUA și patru avione C17. Acestea sunt doartemporar”.

„Astăzi voi transmite Parlamentului scrisorile prin care îiinformez”.

„Cel de-al doilea subiect discutat ieri a fost legat de locațiapentru amplasarea rachetelor din scutul antirachetăamerican”.

„Din luna februarie, când România a răspuns pozitiv invitației de aparticipa, s-au desfășurat analize cu privire la locațiaoptimă”.

„Au fost analizate mai multe locații: sunt 120 de parametri caretrebuie îndepliniți”.

„În cele din urmă, s-a optat și am aprobat ca locul de amplasare săfie în fosta bază aeriană de la Deveșelu, din judetul Olt”.

„Baza rămâne sub comandă românească”.

„Comandatul este ofițer român, nu este vorba de o bază americaă, cide o bază a forțelor române parțial utilizată și de sistemulantirachetă”.

„Pentru utilizarea sistemului, la Deveselu vor fi aduși în medie200 de militari americani, iar cifra maximă care poate fi atinsăeste de 500. Din puct de vedere al informării, după ce am adoptatdecizia de amplasare la Deveselu, am invitat reprezentanțiiadministrației locale din județul Olt. I-am informat și am obținutacordul lor”.

„Acum, în drum către Slatina, se află o delegație romano-americană,care va prezenta în detaliu condițiile de funcționare abazei.”

„I-am informat ieri seară și pe prefect și pe președinteleconsiliului județean”.

„Sistemul antirachetă american este un sistem defensiv, nu estedestinat ofensivei. Este un sistem defensiv de apărare ateritoriului și a Statelor Unite”.

„De eficacitatea sistemului beneficiază și alte țări, darrealizarea sistemului este o înțelegere bilaterală”.

„La momentul în care statele membre NATO vor dezvoltare scutulantirachetă, și componenta din țara noastră va fi integrată înacest sistem”.

„Aș face o mențiune: în opinia mea, cu realizarea acesteicomponente, România se află la cel mai înalt nivel de securitatedin istoria ei. Din acest punct de vedere, putem spune că Româniași-a atins un obiectiv important. Și-a garantat securitatea”.

„Încă o precizare: elementele de scut antirachetă nu suntîndreptate împotriva Federației Ruse”.

„Nivelul de alertă în România rămâne pe nivelul precaut, culoareaalbastră. Nu este nevoie să ridicăm nivelul de alertă”.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Natalia Mateuț, poze cu liniuțe de praf alb pe masă! Avem imaginile interzise cu 'prafurile...
FOTO. Anna Lesko, apariție interzisă cardiacilor! S-a văzut trupul perfect lucrat prin body
Băuturile și alimentele care te fac să transpiri abundent. Evită-le
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Orașele din Europa cu cei mai mulți hoți de buzunare. Mare atenție la portofel dacă...
Atleta din Belarus, ce a fost dusă cu forţa la aeroport de staff-ul său, este...
Top 3 mașini ieftine recuperate de bancă. TÂRGUL AUTO din august: Mașini la 4.000 de...
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Raport al republicanilor americani: Virusul care a provocat pandemia s-a scurs de la un centru...
Natalia Mateuț, poze cu liniuțe de praf alb pe masă! Avem imaginile interzise cu 'prafurile...
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Care este temperatura apei mării în Mamaia, Eforie, sau Vama Veche pentru săptămâna 2 –...
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o la spital,...
Horoscop august 2021. Schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce ne spun astrele?
ULTIMA ORĂ: Germania e în stare de ȘOC! Totul A SCAPĂT de sub control
Încă nu sunteți convinși că suntem pe buza prăpastiei? Fenomenul din Africa sperie întreaga lume
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...