• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Deținuți pe Facebook. Doi bărbați închiși la Timișoara au socializat din spatele gratiilor

Deținuți pe Facebook. Doi bărbați închiși la Timișoara au socializat din spatele gratiilor
Doi deținuți de la Penitenciarul Timișoara, condamnați pentru crimă, și-au creat conturi pe Facebook unde, timp de o săptămână și jumătate, au postat mesaje și imagini cu ajutorul unor telefoane mobile cu conexiune la internet, deși deținerea acestor aparate este interzisă în penitenciare.

Doi deținuți de la Penitenciarul Timișoara, condamnați pentrucrimă, și-au creat conturi pe Facebook unde, timp de o săptămână șijumătate, au postat mesaje și imagini cu ajutorul unor telefoanemobile cu conexiune la internet, deși deținerea acestor aparateeste interzisă în penitenciare.

Claudiu-Daniel Lungu, de 23 de ani, și Ioan Purja, de 41 de ani, auscris, timp de o săptămână și jumătate, folosind un telefon mobilcu conexiune la internet, mai multe mesaje pe paginile lor de perețeaua de socializare Facebook, deși, potrivit purtătorului decuvânt al Penitenciarului Timișoara, Magdalena Radu, celularelesunt considerate obiecte de contrabandă, iar deținerea lor de cătrecei închiși este interzisă.

Potrivit informațiilor postate pe aceste pagini, cei doi s-audeclarat fani ai Alinei Plugaru și ai cântăreței AndreeaBănică.

Într-unul din primele mesaje scrise de Claudiu Daniel Lungu, careeste datat 29 septembrie și intitulat „Pârnaie”, acesta se plângede lipsa prietenilor.

„Oare vă imaginați cum e să ai în fiecare zi aceleași activitățiplictisitoare și lipsite de sens pe o perioadă ce se întinde de-alungul anilor? Oare știți ce înseamnă să nu ai pe nimeni alăturicând chiar ai avea nevoie de prieteni adevărați?Oare…oare…oare…”, se arată în mesajul scris pe paginaacestuia de Facebook.

Cei doi deținuți și-au lăsat pe Facebook și numerele de telefonmobil.

Claudiu-Daniel Lungu a făcut publice pe pagina sa de Facebook șimai multe poze care par a fi făcute cu telefonul mobil într-una dincelulele Penitenciarului Timișoara.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt alPenitenciarului Timișoara, Magdalena Radu, a confirmat faptul căatât Claudiu-Daniel Lungu, cât și Ioan Purja sunt deținuți înaceastă instituție.

Potrivit acesteia, Lungu a fost condamnat, în 2005, la 12 ani deînchisoare după ce a omorât un om al străzii, iar Purja a fostcondamnat la 17 ani de închisoare după ce și-a omorât soția. Ambiiar fi avut dreptul de eliberare condiționată în 2013, a afirmatMagdalena Radu.

Ea a spus că reprezentanții Penitenciarului Timișoara s-auautosesizat în urma informațiilor primite și au făcut, joidimineață, o percheziție în camera în care se află cei doi și auconfiscat telefoanele mobile cu conexiune la internet folosite deaceștia pentru a crea conturile de pe Facebook.

Radu a precizat că telefoanele mobile au fost aduse de rude, întimpul vizitelor, deși acestea sunt considerate „obiecte decontrabandă” și sunt interzise.

„Ancheta începută a demonstrat că telefoanele au fost introduse derudele celor doi în timpul vizitelor. Celularele sunt considerateobiecte de contrabandă și sunt interzise. Cei doi vor fi prezentațiComisiei de Disciplină și se vor lua măsuri de pedepsire a lor.Acestea pot fi interzicerea vizitelor pentru o perioadă sau nu vormai ieși la muncă. De asemenea, acest incident le afectează șanselede a fi eliberați condiționat în 2013”, a afirmat Radu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Timișoara,această instituție este dotată cu un aparat care bruiază semnalultelefoanelor mobile, însă acesta nu funcționează deoarece, înperioada testelor, locuitorii din zonă s-au plâns că nu pot primisau da telefoane. (Bogdan Marta,[email protected])

×
Inchide