SCANDAL ÎN BISERICĂ. ÎPS Teodosie, acuzat de AGRESIUNE SEXUALĂ. Cine este orfanul Ciprian care a depus „din răzbunare” plângere la Parchet

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este acuzat de un bărbat, care a depus în urmă cu cinci zile o plângere la Parchetul General, că i-a făcut avansuri și l-a obligat să întrețină relații sexuale, pe vremea când acesta era minor

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este acuzat de un bărbat, care a depus în urmă cu cinci zile o plângere la Parchetul General, că i-a făcut avansuri și l-a obligat să întrețină relații sexuale, pe vremea când acesta era minor. Tânărul susține că faptele s-ar fi petrecut în urmă cu 15 ani, în 1996, la Mănăstirea Dervent din județul Constanța.

Tânărul se numește Ciprian Stănescu și este un orfan luat în grijă de Biserică, potrivit Arhiepiscopiei Tomisului. Parchetul General investighează dacă este cazul să fie deschis un dosar penal pentru aceste acuzații.

Tânărul susține că Arhiepisopul l-ar fi agresat sexual pe când avea 17 ani și că același lucru l-ar fi pățit și alți elevi ai Seminarului Teologic din Constanța.

Un reprezentant al Mănăstirii Dervent a confirmat pentru gândul că tânărul Ciprian, cel care îl acuză pe Arhiepiscop, a locuit în complexul bisericesc, dar că acuzațiile acestuia nu se susțin. Potrivit acestuia, „nu e exclus ca cineva să încerce să se răzbune pe ierarh”. Detaliile din declarația acuzatorului nu coincid cu cele reale, mai precizează sursa citată.

„ÎPS Teodosie nu a călcat în mănăstirea noastră până în anul 2001, iar acel tânăr, Ciprian, a apărut aici în 1999, adică la trei ani distanță de când susține că ar fi fost agresat. În plus, apartamentul episcopal, în baia căruia s-ar fi întâmplat faptele, nu era construit încă atunci. Abia în anul 1998 am ridicat clădirea. E o rușine lumea în care trăim”, a declarat pentru gândul reprezentantul Mănăstirii Dervent.

„Ciprian nu era frate în mănăstirea noastră. A viețuit în Dervent, dar ocazional, era într-o situație gravă, abia plecat de la orfelinat, l-am primit din milă aici. Ne ajuta la treburile gospodărești, atâta tot”, a mai adăugat sursa citată.

Arhiepiscopia Tomisului: „Drept răzbunare, a oferit presei o poveste halucinantă”

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat pentru gândul faptul că a primit o plângere în acest caz: „Vă confirmăm faptul că la data de 23.11.2011, a fost transmisă instituției noastre o sesizare avându-l ca inculpat pe ÎPS Teodosie, care a fost trimisă Secției de urmărire penală și criminalistică, fiind în faza actelor premergătoare, fază în care nu se pot furniza alte date”.

Arhiepiscopia Tomisului respinge ca nefondate acuzațiile aduse de tânărul Ciprian Stănescu, spunând că, în perioada în care susține tânărul că ar fi fost agresat sexual, ÎPS Teodosie „nici nu se afla măcar în Dobrogea, alegerea și înscăunarea la Tomis având loc abia în anul 2001”.

Despre tânărul care îl acuză pe înaltul prelat, Arhiepiscopia susține că „Departamentul de asistență socială l-a ajutat, în ultimii ani, să-și termine studiile liceale, întrucât provenea de la casa de copii. Gravele sale probleme de comportament și labilitatea psihică evidentă au determinat conducerea Arhiepiscopiei Tomisului să nu-i acorde binecuvântarea necesară înscrierii la Facultatea de Teologie.

Acest lucru l-a făcut să uite foarte repede ajutorul care i s-a oferit timp de câțiva ani și, drept răzbunare, să ofere presei o poveste halucinantă, hărțuindu-l totodată și telefonic pe Părintele Arhiepiscop, pentru că nu i s-a oferit posibilitatea să studieze Teologia„, se arată într-un comunicat de presă semnat de preotul Alin Boc, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului vorbește și despre un alt personaj care a apărut în presă pentru a susține acuzațiile tânărului Ciprian: „Inginerul Mihăileanu Laurențiu, care s-a pensionat la începutul acestui an, dar care nutrește puternice resentimente față de conducerea Arhiepiscopiei Tomisului pentru că în perioada martie 2002 – iunie 2004 a fost dat afară din instituție pentru lipsă de profesionalism în exercitarea atribuțiilor de serviciu și constatarea unor nereguli de natură financiară. El a fost reangajat ulterior din motive umanitare”.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Constantin Stoica, este reținut în a face declarații referitoare la acest caz. „Aceste acuzații trebuie probate de cel care a făcut acuzarea, adică tânărul trebuie să aducă probe, adică martori sau o fotografie. Până în momentul de față, aceste mărturii sunt simple calomnii. Orice act al nostru este însoțit de responsabilitate. Instanța își va spune ultimul cuvânt în acest caz”, a precizat părintele Stoica. Reprezentantul BOR spune că „imaginea Bisericii are de suferit”.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide