Alegeri interne USR PLUS. Votul a fost oprit și se va relua joi, din cauza unei erori a platformei electronice

Publicat: 15 09. 2021, 15:56
Sursa: MEDIAFAX FOTO

USR PLUS a anunțat că alegerile interne pentru stabilirea președintelui formațiunii au fost suspendate, iar votul se va relua joi.

Motivul este acela că a fost constatată o eroare tehnică a platformei de vot, iar din cauza acestei erori și-ar fi putut exprima opțiunea și persoane care nu au acest drept.

„Biroul Naţional decide în unanimitate reluarea procesului de vot pentru alegerea prin vot electronic universal a preşedintelui USR PLUS începând cu data de 16.09.2021, ora 10,00, şi mandatează Comisia electorală şi Secretariatul General să operaţionalizeze această decizie de urgenţă.

Decizia a fost luată în urma sesizărilor adresate Comisiei electorale privind situaţia unor membri care nu aveau drept de vot, dar este posibil să îşi fi exercitat acest drept dintr-o eroare tehnică a platformei care a expediat link automat de vot. Secretariatul General împreună cu Birourile Judeţene vor procesa până la data/ora reluării votului toate corecturile tehnice necesare sesizate către Comisia Electorală până astăzi (miercuri, n. red.), ora 14,00”, informează USR PLUS prin intermediul unui comunicat.

Votul se va relua joi, 16 septembrie, începând cu ora 10:00. Perioada de votare se va prelungi cu 24 de ore, până pe 23 septembrie, la ora 10:00.

Potrivit formațiunii, au drept de vot doar acei membri care aveau cotizația plătită la zi în luna aprilie, data la care a fost extras Registrul electoral.

Votul pentru șefia USR PLUS a început miercuri

Membrii USR PLUS votează noul președinte al formațiunii rezultate în urma fuziunii dintre USR și PLUS.

În cursă s-au înscris Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău.

Rezultatul votului urmează să fie validat de congresul USR PLUS, care are loc pe 2 și 3 octombrie.

Votul se desfăşoară online, prin intermediul unei platforme securizate, în două tururi, dacă niciunul dintre candidaţi nu reuşeşte să obţină peste 50% din voturi în primul tur, potrivit unui comunicat.

Turul al doilea este programat să se desfășoare în perioada 23-30 septembrie.