Alfred SIMONIS: Voi rămâne președinte al Consiliului Județean Timiș, indiferent de ofertele pe care le voi primi

Publicat: 08 04. 2024, 15:42
Actualizat: 08 04. 2024, 16:21
Alfred Simonis, presedintele organizatiei PSD Timis sustine o conferinta de presa in Timisoara, joi, 2 noiembrie 2023. EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO

Președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, afirmă, la evenimentul de lansare a candidaturii sale pentru președinția Consiliului Județean Timiș, că, dacă va fi ales, va duce la bun sfârșit întregul mandat.

Liderul PSD Timiș a făcut comparația cu foștii președinți ai CJ Timiș, Ilie Sîrbu și Sorin Grindeanu, care au plecat de la Consiliu, pentru funcții la București. Însă, pe vremea aceea, consilierii județeni își alegeau președintele.

În anul 2000, când Ilie Sîrbu a câștigat Consiliul Județean și s-a retras, a plecat în Guvernul Năstare, președintele Consiliului Județean era ales de către consilierii județeni. Deci, pleacă președintele, îl aleg pe altul și mergem mai departe. În 2016, când Sorin Grindeanu a câștigat alegerile, a putut pleca prim-ministru, o poziție importantă, și Consiliul Județean s-a reunit și la ales pe Călin Dobra președinte.

Simonis este hotărât să conducă CJ Timiș timp de 4 ani și să se bată pentru proiectele județului.

Plecarea președintelui Consiliului Județean din funcție, astăzi, înseamnă repetarea alegerilor. Prin urmare, dacă voi fi sănătos și dacă Dumnezeu vrea să pot rămâne patru ani, cu siguranță nu voi pleca, pentru nicio funcție, la București sau în altă parte. Voi rămâne președinte al Consiliului Județean Timiș, indiferent de ofertele pe care le voi primi și mă voi bate pentru proiectele județului.

CITEȘTE ȘI: