Alți 12 cetățeni români din Fâșia Gaza au ajuns în țară / Mai sunt de evacuat sub 100 de persoane

Publicat: 24 11. 2023, 10:25
Actualizat: 24 11. 2023, 10:25

Ministerul român de Externe a informat că alți 12 cetățeni români și membri familiilor acestora au ajuns în țară, la bordul unei curse TAROM. 

Evacuarea din Gaza a fost posibilă în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, precizează MAE.

Pe 22 noiembrie 2023, cei 12 cetățeni români și membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo, de unde au fost îmbarcați spre România, se arată într-un comunicat al MAE.

Menționăm că, miercuri, Autoritatea Generală pentru Frontiere din Egipt a publicat lista cu cetățenii străini cu permisiune de a trece prin punctul Rafah. Pe această listă de aflau 13 persoane cu dublă cetățenie româno-palestiniană și 5 cu cetățenie palestiniană.

Până în prezent, 249 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza.

Conform unor surse guvernamentale, statul român mai are de evacuat mai puțin de 100 de persoane.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI:

BREAKING NEWS | Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

EXCLUSIV | Israelienii își vor ostaticii acasă, dar speră ca armistițiul cu Hamas să fie provizoriu. „Este un RĂZBOI psihologic, pe nervii noștri”