„Am regretat că nu am fost mult mai directă”. Ce spune Dăncilă despre preluarea Guvernului

„Am regretat că nu am fost mult mai directă. Ce spune Dăncilă despre preluarea Guvernului
Publicat: 10/06/2019, 21:49

„Sincer, da. Am regretat la un moment dat pentru că am avut impresia că de fapt nu pot să coagulez în jurul meu oamenii pe care mi i-aș fi dorit. Am regretat că nu am luat atitudine atunci când trebuia să o facă. Am regretat faptul că nu am avut inspirația sau curajul să fiu mult mai directă. Am regretat faptul că nu m-am implicat în partid și să avem această separare între Guvern și viața de partid. Am considerat mereu că un guvern politic trebuie să fie implicat și în luarea deciziilor politice, în reformele care se fac în partid, în activitatea p timpul campaniei electorale. Nu am reușit destul de mult pentru că exista această separare între Guvern și partid, ceea ce nu a fost un lucru foarte bun și poate trebuie să trag mai multe semnale de alarmă”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni seară, la TVR 1.

Întrebată dacă s-a gândit că va avea soarta Guvernelor Grindeanu și Tudose, demise de PSD prin moțiune de cenzură, premierul a răspuns: „Sincer nu. M-am gândit că fiind un om echilibrat și care caută întotdeauna consensul, nu a ceda atunci când îți spune cineva să faci acel lucru, am crezut că va fi o cooperare foarte bună pentru că toți voiam ca guvernarea să meargă bine pentru că acest lucru ridica partidul. Am crezut că o să am foarte multă susținere, că voi avea un dialog foarte bun. De multe ori nu. V-am spus nu trebuie să dau vina pe altcineva. Cred că și noi toți dacă la momentul acela semnalam anumite lucruri care nu mergeau foarte bine atunci lucrurile se putea regla. Acum fiecare are o viziune, fiecare are modul lui de a privi reformele din partid, interacțiunea cu formele statutare, cu guvernul”.

Șeful Executivului a adăugat că, în perioada când era Liviu Dragnea președinte al PSD, au fost momente când a avut un discurs pe care nu trebuia să îl aibă și mesajele nu aveau credibilitate pentru că nu se identifica cu acestea.

„Era un discurs pe care trebuia să îl am, anumite elemente pe care trebuia să le transmit. De multe ori dacă nu te identifici cu niște mesaje nici nu au credibilitate. Important este prezentul și modul în care ne raportăm la viitor. Ce a fost a fost. Poate a fost și vina mea că am acceptat anumite lucruri. Trebuie să îmi asum și partea mea de vină. Îmi dau seama că trebuie să mă implic mai mult”, a conchis Dăncilă.

Dăncilă, despre refuzul restructurării: Nu aveam reglementat ce se întâmplă dacă Iohannis refuza iar

Viorica Dăncilă a afirmat că nu a mers pe ideea restructurării Guvernului în Parlament, dorită de Liviu Dragnea, pentru că nu există reglementări clare cu privire la situația în care președintele României ar fi refuzat din nou miniștri și s-ar fi ajuns la o criză guvernamentală.

„Nu funcția mea era importantă. Nu știu dacă s-a jucat, dar eu am simțit că nu trebuie să facem acest lucru. Din punct de vedere legislativ mergea pe restructurare și ea trecea, nu aveam reglementat foarte clar ce se întâmplă dacă președintele refuza și acest lucru. Atunci nu aveam nici interimari. Atunci cred că aveam o criză la nivel guvernamental. Eu mi-am spus foarte clar punctul de vedere și mi l-am susținut. Am argumentat de ce n uvreau restructurarea și mi-am menținut punctul de vedere. Eu cred că trebuie să demonstrezi de ce susții acel lucru și să mergi până la capăt”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni seară la TVR 1.

Întrebată dacă refuzul ei a fost cel mai de jos moment în relația cu Liviu Dragnea, premierul a răspuns: „Au mai fost și alte lucruri, dar v-am spus că nu aș vrea să fac referire la aceste lucruri”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor