Băsescu i-a ignorat pe Ponta și Antonescu la paradă

Publicat: 01 12. 2012, 12:33
Actualizat: 19 03. 2015, 08:23

Ajuns la Arcul de Triumf pentru parada militară de 1 Decembrie, președintele Traian Băsescu i-a ignorat complet pe liderii USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, sosiți cu aproximativ zece mninute mai devreme.

Huiduit de un grup de protestatari din public încă de la sosire, șeful statului a salutat Garda de Onoare și a mers direct la tribuna oficială, unde a evitat inițial să dea mâna inclusiv cu foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu. Dacă Ponta și Antonescu și-au găsit loc între candidații și  primarii USL, Iliescu și Constantinescu au stat la distanță de mai puțin de un metru de actualul președinte.

Băsescu i-a salutat însă doar la plecare, întâlnindu-i în timp ce își făcea loc prin mulțime pentru a ajunge la mașină. Șeful statului s-a oprit câteva momente și lângă primarul general Sorin Oprescu, în zonă fiind și țărănistul Victor Ciorbea, candidat USDL pe 9 decembrie. La acel moment, Victor Ponta plecase împreună cu unul dintre copiii săi.

La sosire, președintele a dat mâna doar cu ofițerii armatei române și cu Iulian Fota, consilierul său pe probleme de apărare, fiind flancat de aceștia și de șeful SRI, George Maior. În grupul oficialilor de la Arcul de Triumf se mai află miniștrii Corneliu Dobrițoiu, Radu Stroe, Dan Șova, Daniel Constantin, primarii Marian Vanghelie, Neculai Onțanu și Sorin Oprescu, candidați USL în București, între care liberalul Eugen Nicolaescu, dar șiambasadori la București.