Băsescu, huiduit la Arcul de Triumf. Imagini și momente inedite de la parada de 1 Decembrie. GÂNDUL a transmis LIVE de Ziua Națională

Publicat: 01/12/2012, 14:45
Actualizat: 21/03/2019, 06:37

Președintele Traian Băsescu a fost huiduit în această dimineață, la Arcul de Triumf, mai multe zeci de persoane scandând împotriva sa. Incidentul fusese anticipat de Băsescu, în cursul săptămânii: la o emisiune TV, președintele spusese că se așteaptă ca Victor Ponta să-și trimită „fluierașii” la manifestările cu ocazia Zilei Naționale. La ceremoniile de la Arcul de Triumf se află toate vedetele politice, printre care cei trei președinți ai României (Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu), precum și premierul Victor Ponta și președintele PNL Crin Antonescu.

Începând cu ora 10.00, gândul a găzduit o ediție specială a emisiunii Gândul LIVE. Editorialiștii gândul, Cristian Tudor Popescu și Claudiu Pândaru, alături de Lucian Mîndruță, au transms în direct, de la Arcul de Triumf, parada militară, începând cu ora 11.00.

UPDATE 11:55. La plecarea de la tribuna oficială, președintele Traian Băsescu i-a salutat pe foștii șefi ai statului român Ion Iliescu și Emil Constantinescu și a dat mâna cu mai mulți demnitari. Președintele nu a intrat în mulțime, ca în anii trecuți, pentru a-i saluta pe cei prezenți la Parada Militară de Ziua Națională.


UPDATE 11:54. Parada Militară a ajuns la final.


UPDATE 11:45: Detașamentul special de Jandarmerie al Cavaleriei participă, de asemenea, la Parada Militară organizată la București. În fruntea acestuia se află o fetiță de 10 ani alături de calul său Dalina.


UPDATE 11:40. Poliția Română trece pe sub Arcul de Triumf cu mașini Dacia. Astfel, la parada din acest an sunt prezente șapte autoturisme de acest tip, mai exact noile modele Logan, Sandero și Dokker.


UPDATE 11:35. Pe unul dintre vehiculele militare se află câinele Max, care este specializat în detectarea explozibilului.


UPDATE 11:30. Pe deasupra Arcului de Triumf au trecut mai multe avioane și elicoptere.


UPDATE 11:18. La paradă participă și un grup de jandarmi.


UPDATE 11:16. Militarii trec în timpul Paradei Militare pe sub Arcul de Triumf. Printre aceștia se numără reprezentanți ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș” – Acțiuni Speciale, studenți ai Academiei de Poliție, dar și militari care au participat la diferite acțiuni pe teatrele de luptă.


UPDATE 11:15. Definarea este deschisă de reprezentanții Statului Major al forțelor terestre.


UPDATE 11:12. Steagurile a două batalioane române sunt decorate de șeful statului.


UPDATE 11:02. Singurii cu care Traian Băsescu a dat mâna la tribuna oficială, înainte de intonarea Imnului Național al României, au fost ofițerii și consilierul său pentru apărare, Iulian Fota. Traian Băsescu este flancat de Iulian Fota și șeful SRI, George Maior.


UPDATE 11:00. Președintele României, Traian Băsescu, a ajuns la Arcul de Triumf din Capitală. El este întâmpinat de Șeful Statului major General și primește onorul din partea gărzii de Onoare.

Din public se aud huiduieli.


UPDATE 10:54.La tribuna oficială a ajuns în aceste momente și Ion Iliescu, fostul președinte al României. După sosirea liderilor USL a ajuns și primarul sectorului 5, Marian Vanghelie. În grupul de oficiali se mai află primarul general Sorin Oprescu, dar și candidatul USL Eugen Nicolaescu.


UPDATE 10:52. Victor Ponta a venit în zona Arcului de Triumf alături de ceilalți doi lidei USL, Crin Antonescu și Daniel Constantin, și s-a oprit la tribuna oficială dând mâna cu Titus Corlățean, Corneliu Dobrițoiu, Dan Șova, Radu Stroe.

În grup se afla și primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, dar și Nicolae Văcăroiu, șeful Curții de Conturi.

La tribuna oficială se află, în acest moment, și reprezentanții ambasadelor.


UPDATE 10:45. Câteva zeci de persoane adunate la Arcul de Triumf au început să scandeze „Jos Băsescu!” și „România! România! Ole! Ole!”. În timpul acestor scandări muzica militară care poate fi auzită prin difuzoarele amplasate în piața Arcului de Triumf din București a fost înlocuită cu muzică ambientală.


UPDATE 10:40. Un tânăr a venit la Parada Militară din Capitală îmbrăcat într-un costum național din zona Neamțului. El a explicat că este pentru prima oară când se îmbracă într-un astfel de costum.

Tânărul a luat cu el la defilare și un scaun pentru a vedea mai bine Parada Militară de Ziua Națională a României.


UPDATE 10:32. Peste 3.000 de persoane sărbătoresc Ziua Națională a României la Iași. Aici, Preasfințitul Teofan a realizat o slujbă în cinstea eroilor căzuți la datorie.


UPDATE 10:26. Ordinea publică este asigurată astăzi la Parada Militară din București de circa 3.600 de polițiști.


UPDATE 10:07. Militarii se pregătesc pentru parada tradițională care va avea loc în zona Arcului de Triumf din Capitală.

Bucureștenii s-au adunat deja în număr mare pe Bulevardul Kiseleff pentru a vedea Parada Militară care va începe la ora 11:00.

Între orele 9.00 și 14.00, circulația va fi închisă total pe Bulevardul Kiseleff, între Piața Presei Libere și Piața Victoriei, dar și pe strada Alexandru Constantinescu, între Piața Arcul de Triumf și Bulevardul Mărăști, pe Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu, între Piața Arcul de Triumf și Bulevardul Mărăști și pe Bulevardul Constantin Prezan, între Piața Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle.


UPDATE 10:05. Premierul Victor Ponta a ajuns la Guvern unde se desfășoară, până la ora 13:00, Ziua Porților Deschise. El este însoțit de familie și de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Aproximativ 500 de români așteaptă să vadă interiorul Palatului Victoria. Ultima oară, Ziua Porților Deschise a fost organizată aici în anul 2007.


Tot astăzi, gândul va difuza în cadrul ediției speciale dedicate zilei de 1 Decembrie reportajele video prezentate în cadrul campaniei EI MERITĂ ROMÂNIA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Militari români vor lupta în Orientul Mijlociu. Iohannis a aprobat decizia
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Cum se implică Robert Drilea în creșterea copiilor Deei Maxer: "Mă surprinde cu toate lucrurile...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Iată cele mai căutate trăsături la un partener, potrivit științei