Băsescu, la recepția fără Ponta și Antonescu: „Ziua Națională ne surprinde dezbinați”. PNL reprezentat de Ghișe și Petrache

Publicat: 29 11. 2012, 19:27
Actualizat: 07 08. 2015, 13:50

În discursul de la recepția oferită la Palatul Cotroceni de Ziua Națională a României, președintele Traian Băsescu a remarcat că, pe fondul campaniei electorale,  1 Decembrie, surprinde politicienii „dezbinați”. „Suntem înaintea unei campanii electorale, iar Ziua Națională ne surprinde dezbinați, dar societatea nu trebuie să urmeze rupturile din politică”, a spus Băsescu după ce a trecut în revistă „figurile ilustre” care au unit în trecut România: Ferdinand I, Ion I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Vasile Goldiș.

Șeful statului a amintit, în acest context, și de alegerile parlamentare, ca potențial moment de armistițiu. ” Națiunea este una, statul este unul, iar românii nu vor permite să le fie distruse instituțiile naționale de dragul unei competiții politice care se încheie oricum săptămâna viitoare. Și după 9 decembrie România merge mai departe. Poate 1 Decembrie este ziua în care ne putem aminti în continuare ceea ce ne unește. Generația actuală și viitoare de politicieni va trebui să lupte pentru avantajelele apartenenței la UE să fie benefice pentru toți românii”, a adăugat președintele.

Invitați și ei, liderii USL Victor Ponta și Crin Antonescu, au lipsit de la recepție. Dintre liberali au venit în schimb Ioan Ghișe și Marian Petrache. Din guvern, singurul ministru care a acceptat invitația a fost Florin Georgescu, de la Finanțe.