Ghișe, luat pe sus de SPP la recepția de la Cotroceni. Președinția: „A încercat să-și smulgă hainele de pe el”

Redactor:
Anca Simina
Prezent la recepția oferită de președintele Traian Băsescu de Ziua Națională, senatorul libreral Ioan Ghișe a ieșit din Palatul Cotroceni, scos de SPP, înainte de final. Totul s-a întâmplat imediat după ce șeful statului a încheiat discursul.

Prezent la recepția oferită de președintele Traian Băsescu de Ziua Națională, senatorul libreral Ioan Ghișe a ieșit din Palatul Cotroceni, scos de SPP, înainte de final. Totul s-a întâmplat imediat după ce șeful statului a încheiat discursul.

Ghișe, cel care a organizat o serie de marșuri în jurul Palatului Cotroceni cerând demisia lui Băsescu ca urmare a referendumului, participa la recepție, invitat fiind ca parlamentar. Senatorul PNL venise îmbrăcat în costum, însă purta, sub sacou, un tricou cu mesajul „Poporul a ddecis, Băsescu e demios”. După discursul președintelui, a vrut să-și dezbrace sacoul, pentru a purta tricoul la vedere.

„În timpul recepției, a încercat să își smulgă hainele de pe el și să creeze deranj prin modul în care era îmbrăcat și prin scandări. Serviciile de ordine au considerat de cuviință să fie îndepărtat. Adminsitrația Prezidențială consideră că românii nu au nevoie de dezbinare, putem să ne exprimăm civilizat opiniile, nu creând incidente „, a explicat purtătorul de cuvânt al Președintelui, Bogdan Oprea reacția SPP.

Foto: Digi 24

La rândul său, Ghișe a admis că intenționa să renunțe la costum, cravată și cămașă în timpul recepției, dra susține că a fost „imobilizat” și „împins” de SPP. „Când am dus mâna la gât să-mi scot cravata, pentru că intenționam să-mi scot cămașa să arăt tricoul pe care scrie «Poporul a decis, Băsescu e demis», m-au imobilizat de brațe doi ofițeri SPP, altul m-a împins din spate și în zece secunde m-au scos afară, prin mulțime”, a declarat Ghișe pentru Mediafax.

Printre cei prezenți la Cotroceni se numără de asemenea, europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor, primarul general Sorin Oprescu, șeful SIE, Teodor Meleșcanu, fostul procuror general, Laura Codruța Kovesi, scriitorul Horia Roman Patapievici, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, omul de afaceri Ion Țiriac, Ilie Năstase însoțit Brigitte Sfăt, Nadia Comăneci, Mariana Bitang.

Lipsesc în schimb liderii USL Crin Antonescu și Victor Ponta, ca și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

ACUM LIVE VIDEO pe www.prosport.ro: Gala ProSport! Am strâns tot ce are mai bun sportul românesc într-un singur loc

Inchide