Becali: O să fie doar un partid în PPE, PNL. Eu nu sunt membru PNL, nu mă consider liberal

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 20 05. 2015, 22:17

Deputatul George Becali a declarat că nu se consideră membru PNL, deoarece nu a fost agreat de toți cei din „casa PNL”. El a adăugat că o parte din PDL va fuziona cu PNL, iar liberalii vor intra în familia popularilor europeni.

El a prognozat că PNL se va rupe de PSD în 2015, iar până atunci o parte din PDL va intra în PNL.

„O să fie doar un partid în PPE, PNL, o aripă din PDL va veni în PNL. PDL se va dizolva, se va face stânga și dreapta și cu asta bast. Așa se cere în Europan, Partidul popular și socialiștii. O să fie prioritate pentru țară pentru că un partid puternic trebuie să aibă un corespondent și în familia europeană, trebuie să ai o familie puternică europeană”, a spus George Becali. Astăzi, PDL, UDMR și PNȚCD sunt membre ale PPE, în timp ce PNL se află în ALDE.

El a adăugat că așteaptă să vadă dacă este bine primit în PNL, existând și varianta plecării sale din partid.

„Pe mine nu mă interesează PNL, ci România. Eu fac istorie pentru România prin faptele mele. Eu nu sunt membru al PNL, eu am semnat adeziunea la PNL ca să candidez. Eu nu mă consider ca fiind liberal, decât atunci când fac un Congres și spun cine este pentru. Eu vreau să fiu primit de toți membri casei PNL, dacă nu plec acum, decât atunci când tot PNL, toată casă PNL mă vor, acum nu sunt sigur că sunt agreat de casa PNL”, a spus la RTV Becali.

El l-a atacat pe primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, despre care a spus că va dispărea din partid pe „linie democratică”.

„Ce mai poate să facă moșulică ăsta pentru partid? Cum poți să spui că recuperezi partidul, ce i l-a luat cineva? Antonescu l-a luat cu macaraua sau l-a luat pe inteligența și competența lui? El nu mai este benefic, pozitiv pentru PNL îl dăm afară. Dacă el face rău partidului îi recunoaștem ce a făcut dar la momentul ăsta îl execut, eu așa lucrez în viață”, a spus deputatul PNL.

Becali a precizat că importanți pentru PNL sunt cei care pot „aduce un plus partidului” și nu cei care sunt liberali.

„Nu contează cine este mai liberal, important este cine aduce un plus partidului, nu cine este mai liberal. cine face mai bine partidului astfel încât peste patru ani de zile să te poți bate cu PSD, ca să te poți bate cu ei peste patru ani, să te concurezi, trebuie să fie oameni capabili, asta are nevoie PNL ca să conducă țara”, a declarat deputatul PNL.