Ce spune Florin Cîțu despre o eventuală demisie din funcția de premier dacă pierde alegerile interne din PNL | VIDEO

Publicat: 10 08. 2021, 13:05

This browser does not support the video element.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat marți de către jurnaliști dacă este dispus să își dea demisia din funcția de premier în cazul în care va pierde alegerile pentru șefia Partidului Național Liberal.

Întrebarea a venit în contextul în care Ludovic Orban, actualul președinte al formațiunii și contracandidatul lui Cîțu în cursa internă a spus că învinsul ar trebui să demisioneze, fie că este vorba de șefia Guvernului sau a Camerei Deputaților.

„Eu sunt aici în cursă pentru şefia PNL. Vrem să avem o guvernare cât mai bună pentru români”, a spus Cîțu.

Cîțu: Criticile lui Orban seamănă cu retorica PSD

Totodată, premierul a fost întrebat de jurnaliști și despre părerea sa în legătură cu criticile aduse de Ludovic Orban modului în care Guvernul a gestionat PNRR și campania de vaccinare.

„Pare o retorică PSD. Până nu văd o astfel de declarație nu pot să comentez. Dar pare mai mult o declarație a PSD decât a președintelui PNL”, a spus premierul.

Luni, Ludovic Orban s-a arătat nemulțumit de activitatea Guvernului în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). El spune că România nu se află printre primele 16 state care să aibă aprobat planul, în condițiile în care acesta afirmă că există deja un plan făcut, dare care a fost fundamental schimbat de actuala guvernare.

Totodată, în legătură cu campania de vaccinare, Orban consideră că „se putea face mult mai bine”, mizând pe o implicare mult mai activă din partea Guvernului.

Liderul PNL a subliniat că absorbţia fondurilor europene a scăzut în acest an faţă de perioada în care era el prim-ministru.