Ciolacu: Dacă PNRR nu este prezentat mâine în Parlament, PSD intră în grevă parlamentară

Publicat: 25 05. 2021, 15:32
Ciolacu: Dacă PNRR nu este prezentat mâine în Parlament, PSD intră în grevă parlamentară

Dacă PNRR nu este prezentat mâine în Parlament, PSD va intra în grevă parlamentară, anunță Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Cîţu şi Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, aşa acum este normal”, spune Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat precizează că Polonia, Spania, Italia şi Franţa au prezentat PNRR-ul în Parlament.

De ce vor Cîţu şi Orban să ascundă PNRR?

„Dacă mâine în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară. De ce vor Cîţu şi Orban să ascundă PNRR? Cum vor explica la Bruxelles blocarea întregii Europe doar pentru că nu sunt în stare să aibă o prezentare publică a unui plan care va afecta România pentru următorii 5 ani? Românii trebuie să afle adevărul legat de îngheţarea pensiilor, salariilor şi a alocaţiilor, de creşterea taxelor şi impozitelor pentru firme, precum şi faptul că agricultura românească va primi… zero lei pentru irigaţii”, conchide Ciolacu.

Florin Cîţu: România are un grad de îndatorare mic

Premierul Florin Cîțu a declarat că gradul de îndatorare al României nu este unul mare, aşa cum spune opoziţia, astfel ne putem împrumuta şi chiar cu dobânzi mici.

„Nu e adevărat că avem un grad mare de îndatorare. Relativ la ce e în UE, suntem ok, puţin sub pieţele emergente, dar în ce priveşte UE, mult sub gradul de îndatorare faţă de celelalte ţări.

De aceea, România îşi permite să se împrumute şi chiar la dobânzi foarte mici.

Tocmai de aceea, vrem să luăm şi putem lua împrumuturi prin PNRR, pentru că avem un grad de îndatorare foarte mic.

Iar ceea ce a spus agenţia de rating Standards and Poor’s a fost foarte clar.

S-a schimbat perspectiva de la negativ la stabil, urmează şi pozitiv”, a afirmat, marţi, premierul Florin Cîţu, la Radio Guerilla.