Ciolacu: De Ziua Constituției, i-am transmis președintelui Iohannis un exemplar din aceasta, ca să îndeplinească voința românilor

Publicat: 08 12. 2020, 17:40
Ciolacu: De Ziua Constituției, i-am transmis președintelui Iohannis un exemplar din aceasta, ca să îndeplinească voința românilor. Sursa: MEDIAFAX FOTO

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a scris marți, pe pagina sa de Facebook, că i-a trimis președintelui României, Klaus Iohannis, un exemplar din Legea Fundamentală, cu ocazia Zilei Constituției, sărbătorită pe 8 decembrie.

Acesta a adăugat că gestul a fost făcut pentru ca președintele Klaus Iohannis să înțeleagă că PSD ar trebui să desemneze viitorul premier, în contextul în care formațiunea a câștigat alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„PSD trebuie să fie la guvernare și să dea premierul!

Azi, de ziua Constituției, i-am trimis președintelui Iohannis un exemplar din Legea fundamentală a României ca să aibă reperul necesar pentru a îndeplini #voința românilor!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu: Românii i-au transmis lui Iohannis că nu mai poate continua cu un Guvern de politruci

După aflarea rezultatelor parțiale ale alegerilor, Ciolacu a scris, tot prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, că „românii i-au transmis clar lui Iohannis că nu mai poate continua cu un guvern de politruci”.

„Știu că în ultimele luni ați simțit ca și mine nedreptatea urii revărsate, săptămână de săptămână, de la pupitrul prezidențial. #Votul este cea mai aspră palmă democratică pentru un președinte care nu și-a înțeles atribuțiile!

Românii i-au transmis clar lui Iohannis că nu mai poate continua cu un guvern de politruci care au eșuat atât în gestionarea pandemiei, cât și pe plan economic. Este nevoie de #specialiști și de #soluții, iar #PSD a demonstrat că este creditat de români cu încrederea necesară pentru a traversa criza sanitară și economică”, a scris la acea vreme Ciolacu.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat marți, 8 decembrie, centralizarea voturilor din 98,68% din secții, până la ora 14.30.

Astfel, PSD a obținut 29,38% pentru Camera Deputaților și 29,81% pentru Senat.

PNL a fost votat de 25,16% dintre alegători pentru Camera Deputaților și de 25,56% pentru Senat.

Alianța USR-PLUS a obținut 14,96% pentru Camera Deputaților și 15,44% pentru Senat, AUR – 8,93% pentru Camera Deputaților și 9.1% pentru Senat.