Klaus Iohannis, declarații după prima întâlnire cu premierul interimar: Suntem hotărâți să gestionăm bine în continuare pandemia | VIDEO

Publicat: 08/12/2020, 16:21
Actualizat: 08/12/2020, 16:39

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți o conferință de presă la Palatul Cotroceni după prima întâlnire pe care a avut-o cu premierul interimar, Nicolae Ciucă.

La discuțiile cu președintele au mai participat, printre alții, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat și medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

În cadrul conferinței, șeful statului a explicat că autoritățile își continuă activitatea în ceea ce privește combaterea pandemiei de COVID-19 din țara noastră, chiar dacă în ultimele zile atenția populației a fost captată de alegerile parlamentare.

„Este absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei. Chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenția s-a mutat pentru puține zile pe altceva, pandemia nu a dispărut și chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi putem să observăm cu ușurință că astăzi am avut, din păcate, peste 200 de decese, secțiile de ATI și spitalele, în general, sunt sub o mare presiune și suntem hotărâți ca aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine până când se va forma un nou Guvern care va prelua și duce mai departe această gestiune”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis: În zilele următoare vor fi livrate 300 de noi ventilatoare

În cadrul aceleiași conferințe, președintele a adăugat că 300 de noi ventilatoare vor fi livrate în următoarele zile, ceea ce va extinde capacitatea secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din țară.

El a mai spus că săptămâna viitoare va ajunge în România o primă tranșă din cele trei milioane de teste rapide comandate de către autoritățile de la București.

„Sunt câteva vești bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și prin asta se va extinde capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă. În mai puțin deo săptămână va veni prima tranșă din trei milioane de teste rapide care sunt deja comandate și pentru a veni în sprijinul pacienților cu forme mai grave sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Iată, se lucrează, se lucrează rapid, se lucrează pentru a extinde capacitatea spitalelor pentru a putea primi bolnavii.

Evident, rolul nostru, al celorlalți, este în continuare să ne protejăm, să îi protejăm pe ceilalți pentru a da o șansă medicilor, personalului medical să se ocupe de pacienții cu probleme dificile. Voi rămâne în continuare conectat cu această zonă și avem deja pași importanți făcuți în pregătirea campaniei de vaccinare, dar despre asta mai multe în zilele următoare”, a spus președintele.

România a înregistrat marți 7.439 de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus față de luni și 213 decese. Numărul de decese înregistrat marți reprezintă un record de la începutul pandemiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Test de cultură generală. De ce este special nasul cămilelor?