Cîţu: Bucureşti fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea. Soluţia de compromis e să îl avem cât mai repede

Publicat: 28 04. 2021, 22:22
Cîţu: Bucureşti fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea. Soluţia de compromis e să îl avem cât mai repede

Premierul Florin Cîţu a declarat că nu s-a discutat în coaliţie despre bugetul Capitalei, însă a vorbit cu liderul USR Dan Barna şi vor media situaţia, dacă este cazul. „E important să avem un buget la Bucureşti.”

„Nu am discutat în coaliţie despre bugetul Capitalei. Am discutat cu domnul preşedinte Barna şi vom media dacă este nevoie”, a spus Florin Cîţu.

Acesta a precizat că nu trebuie să se ajungă în situaţia în care Capitala să ceară bani de la bugetul de stat.

„E important să avem un buget la Bucureşti”

„E important să avem un buget la Bucureşti, pentru că orice întârziere a bugetului municipiului Bucureşti înseamnă întârzieri de investiţii, întârzieri de facturi care se vor întoarce apoi şi nu vreau să ajungem să cerem bani de la bugetul de stat”, a afirmat premierul.

Întrebat de jurnalişti care ar fi soluţia de compromis, Cîţu a răspuns: „Soluţia de compromis este să avem un buget cât mai repede. Este nevoie să deblocăm această situaţie cât mai repede pentru că un Bucureşti fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea”.

Bugetul Bucureștiului a fost respins. Efecte economice: Capitala ar putea intra în incapacitate de plată

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicuşor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că eșecul de azi va avea efecte economice asupra Bucureștiului, mai ales că se întârzie demararea marilor proiecte de infrastructură. Mai mult, spun cei de la Primărie, decizia Consiliului General al Municipiului București ar putea conduce la intrarea în incapacitate de plată de pe data de 7 mai. Cu alte cuvinte, Primăria nu va mai avea bani pentru niciun fel de plată, nici măcar pentru ajutoarele sociale, de care foarte multe persoane au nevoie.

Nu în ultimul rând, la capitolul infrastructură, acolo unde Bucureștiul stă cel mai prost, foarte multe proiecte, cum sunt cele de la Prelungirea Ghencea sau Pasajul Doamna Ghica vor rămâne pe loc.

Gabriela Firea, mesaj acid pentru Nicușor Dan după respingerea bugetului Capitalei: „Unde sunt promisiunile fantastice din campanie?”

Gabriela Firea, Prim-vicepreşedinte PSD și fost Primar General, a reacţionat miercuri, pe Facebook, după ce bugetul Capitalei a fost respins la vot pe fondul opoziţiei consilierilor Alianței USR-PLUS. Ea a avut un mesaj acid la adresa actualului edil al Capitalei.

Bugetul propus de noul primar al Capitalei a cāzut! Unde sunt promisiunile fantastice din campanie? Ce s-a ales de garanția unui trai mai bun? Unde sunt: salariul de 1400 euro, apa caldă, investițiile?”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.