Gabriela Firea, mesaj acid pentru Nicușor Dan după respingerea bugetului Capitalei: „Unde sunt promisiunile fantastice din campanie?”

Redactor:
Dragos Tanase
Gabriela Firea, mesaj acid pentru Nicușor Dan după respingerea bugetului Capitalei: „Unde sunt promisiunile fantastice din campanie?”
Nicușor Dan și Gabriela Firea

Gabriela Firea, Prim-vicepreşedinte PSD și fost Primar General, a reacţionat miercuri, pe Facebook, după ce bugetul Capitalei a fost respins la vot pe fondul opoziţiei consilierilor Alianței USR-PLUS. Ea a avut un mesaj acid la adresa actualului edil al Capitalei.

Bugetul propus de noul primar al Capitalei a cāzut! Unde sunt promisiunile fantastice din campanie? Ce s-a ales de garanția unui trai mai bun? Unde sunt: salariul de 1400 euro, apa caldă, investițiile?”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a respins bugetul Capitalei, iniţiat de Nicuşor Dan, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri.

Și Nicușor Dan a reacționat pe Facebook

Imediat după vot, Nicușor Dan a postat și el un mesaj pe Facebook, dar nu ca drept la replicăla adresa Gabrielei Firea, ci ca o rugăminte față de colegii din Alianță să nu îi lase pe bucureșteni să sufere din cauza lipsei investițiilor.

Azi, în ședința Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului București pentru 2021 nu a obținut numărul de voturi necesare. Sunt total nemulțumit că începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înțeles pentru oricine.Eu am propus un buget, care a fost dezbătut timp de șase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP și USR PLUS și aveam toate motivele să cred că lucrurile merg în direcția bună. Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susțină bugetul, el obținând doar voturile PNL și PMP în ședința de azi.

Având în vedere această situație, aștept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiții deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susținem împreună și dorințele bucureștenilor și, în același timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată.Fac un apel la înțelepciune și echilibru și am toată deschiderea să mă așez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul. Bucureștenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiții nerezonabile”, a scris Nicușor Dan, pe rețeaua de socializare.

De altfel, înainte de vot, grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu va vota proiectul, întrucât veniturile ar fi supraevaluate și i-au cerut lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei. „Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realistice”, au susţinut cei de la USR-PLUS

Însă, Primarul General s-a împotrivit și a respins criticile aduse de consilierii USR-PLUS, .

„Sunt uluit. Noi am avut un buget. Primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa. Deci în opinia mea toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive și s-au adus îmbunătățiri. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget o putem face, dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care-l așteaptă să putem începe investițiile”, a spus Nicușor Dan, potrivit Mediafax.

Anterior, consilierii PNL din CGMB au anunțat că susțin propunerea de buget inițiată de Primarul General, Nicușor Dan.

Avem așteptările noastre față de ceea ce trebuie făcut dar nu rezolvăm lucrurile decât lucrând împreună”, au afirmat cei de la PNL.

Primăria Capitalei va face un audit pentru mandatul Gabrielei Firea. Municipalitatea ar putea plăti 4 milioane de lei

Primăria Capitalei va face un audit pentru care ar putea plăti 4 milioane de lei, pentru activitatea pe care a avut-o fosta administrație, condusă de Gabriela Firea.

Consilierii generali au aprobat marți, 27 aprilie, prestarea unor servicii în acest sens, pentru perioada 01.01.2017 – 31.12.2020. Pentru fiecare an auditat, Primăria Capitalei ar urma să plătească un milion de lei.

Bucureștiul fără bani: Ce consecințe grave poate avea eșecul bugetului propus de Nicușor Dan. Consilierii au îngropat marile investiții

Bucureștiul riscă să intre în incapacitate de plată, începând cu data de 7 mai, din cauza faptului că nu are un buget stabilit. Cele mai grave efecte ale deciziei Consiliului General al Municipiului București de miercuri, prin care s-a respins bugetul propus de Nicușor Dan, se vor resimți la nivelul infrastructurii.

Consilierii PSD au votat împotriva bugetului, cei de la USR-Plus s-au abținut, iar cei de la PNL și PMP au votat „pentru”, însă insuficient ca proiectul de buget propus de Primarul General să treacă.

Criza politică de la nivelul Coaliției s-a transferat la nivel local, iar din acestă cauză, bucureștenii vor avea de suferit, pentru că în lispa unui buget, nu se pot face niciun fel de plăți.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Mai ții minte Cuponiada din anii 90? Cum poți afla dacă ai moștenit acțiuni de...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Efectul advers mai puțin cunoscut al vaccinării împotriva Covid-19. Sunt afectate doar femeile
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Horoscop. Top 5 cele mai nesuferite zodii. Nu te poți înțelege niciodată cu ele
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide