COMASAREA se lasă așteptată/ Coaliția nu a ajuns la niciun rezultat

Publicat: 08 02. 2024, 14:40
Actualizat: 08 02. 2024, 17:19

This browser does not support the video element.

Ședința Coaliției de la Guvern s-a încheiat după două ore de discuții fără niciun rezultat. Luni va avea loc o nouă reuniune a Coaliției. La ieșirea de la discuții șeful PNL, Nicolae Ciucă, a declarat jurnaliștilor că nu s-a ajuns la nicio concluzie, iar luni vor urma noi negocieri.

UPDATE, ORA 16.10:

În mai puțin de o oră sunt așteptate concluziile discuțiilor dintre șefii Coaliției cu privire la comasarea alegerilor. Potrivit surselor Gândul.ro, urmează să fie aprobat și un calendar al alegerilor, săptămâna viitoare, cel mai târziu.

UPDATE ORA 15.10: 

Potrivit unor surse liberale, în cadrul ședinței Coaliției se discută despre comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Sunt șanse ca alegerile parlamentare și cele prezidențiale să nu fie comasate.

UPDATE ORA 15.00

Echipa PNL, formată din Nicolae Ciucă, prim vice-președintele Rareș Bogdan, președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur și secretarul general Lucian Bode, a ajuns la Guvern.

Știrea inițială

PNL spune „nu noi”, PSD dă vina pe PNL și afirmă că „argumentele economice ale liberalilor nu stau în picioare”. Iar Opoziția plimbă coșciugul cu democrația prin fața sediului PSD din Kiseleff.

Funcția supremă în stat, ocupată de Klaus Iohannis, și-a dat deja acordul pentru comasare, pentru că „pentru rânduri de alegeri „este foarte mult”.

Liderii coaliției de guvernare și-au dat întâlnire joi, la ora 15.00, la Palatul Victoria, pentru a lua o decizie pe calendarul alegerilor.

 

Știre în curs de actualizare

CITEȘTE ȘI:

Dubla comasare a alegerilor. Cine are de CÂȘTIGAT, dacă se organizează împreună parlamentarele cu primul tur la prezidențiale

Klaus Iohannis nu este împotriva comasării alegerilor / „Patru rânduri de alegeri este foarte mult”