Cristian Tudor Popescu: „AUR își are originile în PCR! / Firește că a fost și PRM…”

Publicat: 08 12. 2020, 07:05
Cristian Tudor Popescu: „AUR își are originile în PCR! / Firește că a fost și PRM...”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), surpriza alegerilor parlamentare, ar fi apărut după ce PSD a abandonat discursul antieuropean și naționalist, amintind de PCR – Partidul Comunist Român, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„AUR îşi are originile în Partidul Comunist. Aşa cum a apărut AUR în peisajul acesta, după ce PSD-ul a lăsat deoparte subiectul ăsta antieuropean, naţionalist feroce, românist până la cer, l-a luat AUR. Fireşte că a fost mai întâi PRM-ul, dar înainte de PRM a fost în interiorul Partidului Comunist Român, a apărut odată cu Ceauşescu, în interiorul partidului a apărut un AUR, atunci, în anii 70 – 80, care a întors comunismul pe dos, de fapt.

Internaţionalismul l-a transformat în naţionalism, a venit cu nişte idei mai degrabă neolegionare, decât comuniste, şi de acolo se trage această linie care merge prin PRM, prin PSD în ultimii 3 ani şi ajunge acum la AUR.” – a spus Cristian Tudor Popescu la Ştirile Pro TV.

Potrivit datelor prezentate, luni, de Biroul Electoral Central (BEC), AUR a obţinut 9,38% la Camera Deputaților, în timp ce la Senat are 9.26%.

Directorul unui liceu din Chișinău, deputat în Parlamentul României după ce a candidat pe listele AUR. „Nu vom uita promisiunile noastre”

Directorul liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, Boris Volosatîi, va ajunge deputat în Parlamentul României după ce partidul din care face parte, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a trecut pragul de 5% la alegerile parlamentare, în Republica Moldova.

Proaspătul politician de peste Prut promite că primul lucru pe care îl va face împreună cu alți colegi va fi să înregistreze un proiect de lege privind defrișarea pădurilor și să transmită pe masa deputaților tratatul de fraternitate dintre România și Republica Moldova.

Nu vom uita promisiunile noastre. AUR intră în Parlament cu certitudine, avem circa 25% de pe diaspora. Asta înseamnă și un senator din diaspora. Toate întrebările vor fi realizate în acest mandat. Munca noastră începe de astăzi. Vom aduce după cum v-am promis dreptatea pentru România și dreptate pentru români. Prima propunere va fi interzicerea tăierii pădurilor și vom transmite spre consultare tratatul de fraternitate cu R. Moldova”, a declarat Boris Volosatîi, citat de Agora.md.