Cum se face GUVERNUL PONTA. Ultima dilemă: „ministrul” Daniel Dăianu e din partea PSD sau PNL?

Publicat: 30 04. 2012, 23:51
Actualizat: 30 04. 2012, 23:51

Consultant economic al premierului desemnat al USL, Victor Ponta, sau membru PNL? Aceasta este dilema în cazul posibilului ministru Daniel Dăianu.

La discuțiile purtate astăzi cu delegația FMI, a Băncii Mondiale și a Comisiei Europene, premierul desemnat a venit împreună Daniel Constantin, propunerea pentru Ministerul Agriculturii, și consultanții Daniel Dăianu și Liviu Voinea. Ponta a declarat că cei doi s-ar putea regăsi în guvernul său. Funcțiile vizate: Ministerul Finanțelor și cel al Economiei.

Din partea liberalilor nu a fost nimeni invitat la întâlnire, deși de obicei la astfel de reuniuni participau Daniel Chițoiu și Claudiu Doltu, ambii de la PNL. Fostul secretar general al liberalilor, Radu Stroe, a declarat pentru gândul că PNL este reprezentat la întâlnire de Daniel Dăianu care este membru PNL.

Situația l-a luat prin surprindere însă pe fostul ministru de Finanțe, care nu a putut confirma dacă mai este membru al PNL. „În urmă cu doi ani am întrebat de carnetul de membru, dar nu mi l-au mai găsit”, a spus pentru gândul Dăianu. El a precizat că nu a mai avut legături cu PNL după ce i s-a terminat mandatul de europarlamentar.

În cazul Dăianu s-ar putea repeta cazul fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu care susținea că este membru al PNL și l-a provocat pe Crin Antonescu să-l invite la o ședință a conducerii. Răspunsul lui Antonescu a fost ferm, susținând că Ungureanu nu este membru al PNL. De data aceasta situația este inversă. Daniel Dăianu nu știe dacă este membru de partid, dar cei din PNL susțin că nu și-a pierdut această calitate.