Cu ce „miniștri” a mers premierul desemnat Victor Ponta la întâlnirea cu FMI

Cu ce „miniștri” a mers premierul desemnat Victor Ponta la întâlnirea cu FMI
Ministrul Finanțelor în guvernul Ungureanu, Bogdan Drăgoi, a fost invitat să participe la întâlnirea premierului desemnat Victor Ponta cu delegația FMI, CE și BM.

Premierul desemnat Victor Ponta s-a întâlnit astăzi cu delegația FMI, fiind însoțit la discuții de Daniel Dăianu și Liviu Voinea, ambii între variantele PNL, respectiv PSD pentru Finanțe și Economie. De asemenea, la întrevedere este și președintele PC, Daniel Constantin, viitorul ministru al Agriculturii, confirmat de Ponta. La discuții a fost invitat să participe și ministrul Finanțelor în guvernul Ungureanu, Bogdan Drăgoi.

Discuții tehnice informale între miniștrii USL și Fond

Majorarea salariilor ar crea probleme de deficit, a declarat Victor Ponta la finalul discuțiilor, subliniind însă că aceasta este o prioritate a USL. De astfel, a spus el, începând de miercuri miniștrii cu atribuții în domeniu vor începe negocierile „informale” cu FMI pentru scrisoarea de intenție care să intre în boardul Fondului în iunie. „Am propus ca să aibă loc discuțiile informale începând de miercuri, discuții tehnice. Dacă se concluzionează într-un draft al scrisorii de intenție, în prima ședință de guvern o să o aprobăm”, a spus el.

Premierul desemnat a adăugat intenția noului guvern este „de a respecta obligațiile asumate, având priorități care se vor amenaja în parametrii negociați pentru 2012”. „restul măsurilor USL vor face obiectul proiectului de buget pentru 2013”, a adăugat el.

Ponta a mai spus că prioritatea zero este restituirea banilor pentru CAS reținuți pensionarilor. El a acuzat greaua moștenire primită de la guvernul PDL.

„Cămările sunt pline de datorii și obligații. La o lună după instalare voi prezenta un audit intern, nu suntem într-o situație atât de fericită”, a precizat premierul desemnat. Ponta a spus că el va negocia cu delegația FMI și că președintele Băsescu este la mare.

„Avem timp să facem lucruri bune, nu minuni”

De altfel, și înainte de întrevederea cu  FMI Ponta a fost rezervat în declarații.

„Mesajul foarte clar pe care vreau să-l dau este de absolută stabilitate din punct de vedere financiar și din punct de vedere guvernamentalVreau să transmit u. n mesaj de absolută stabilitate. Delegația FMI, a Băncii Mondiale și Comisiei Europene ar urma să-și încheie vizita în data de 8 sau 9. Intenția mea este ca, până atunci, deși Guvernul sigur va fi votat în data de 7, să avem toate discuțiile necesare pentru ca pe 8, în prima ședință a noului guvern, să dezbatem și să aprobăm scrisoarea de intenție, în așa fel încât delegația să plece deja cu scrisoarea care va fi supusă board-ului FMI probabil în luna iunie”, a spus Ponta, înainte de a intra în întâlnirea cu reprezentanții organismelor financiare internaționale.

Întrebat de revenirea salariilor și o eventuală majorare a pensiilor, Ponta a spus: „Cred că avem timp să facem multe lucruri bune, nu să facem minuni”.

La rândul său, Bogdan Drăgoi a insistat că situația economică din acest moment permite o revenire a salariilor bugetarilor la nivelul dinainte de tăiere.

„Situația de astăzi permite revenirea salariilor. Cifrele macro permit aceste lucruri. Situația economică de astăzi permite acest lucru”, a spus el Drăgoi. 

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide