Dacian Cioloș, atac la adresa Gabrielei Firea după ce aceasta le-a cerut contracandidaților teste COVID și antidrog: Nu vreți dumneavoastră să faceți un test poligraf cu întrebarea „ați luat șpagă?”

Publicat: 21 09. 2020, 13:24
Sursa: MEDIAFAX FOTO

Europarlamentarul Dacian Cioloș, liderul PLUS, a lansat luni pe Facebook un atac la adresa primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, după ce aceasta din urmă a declarat că ar participa la dezbateri electorale cu contracandidații săi numai dacă aceștia ar prezenta public teste „COVID și antidrog la zi”.

Cioloș a scris pe Facebook că în acest context, Firea ar putea să facă un test poligraf la care să răspundă la întrebarea „ați luat șpagă?”.

„Înțeleg că doamna Firea și-a permis să-i ceară lui Nicușor Dan un test antidrog ca să accepte o dezbatere despre București. Doamnă Firea, nu vreți dumneavoastră să faceți un test poligraf cu întrebarea „ați luat șpagă?“ înainte de orice discuție despre viitorul Capitalei?”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Declarația fostului premier vine în contextul în care Nicuşor Dan, candidatul susţinut de alianţa PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, a invitat-o pe Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului şi candidat al PSD, la trei dezbateri. Potrivit lui Nicușor Dan, confruntările de idei ar fi urmat să aibă loc loc săptămâna aceasta, miercuri, joi şi vineri, în sala de consiliu a PMB.

„Cu toată dragostea particip la toate dezbaterile dacă onor contracandidații mei prezintă public testele covid și antidrog la zi! Trebuie să dovedim sănătate și luciditate, da?”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu: O informez că mi-am făcut ambele teste

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a anunțat, duminică, că și-a făcut testul anti-drog și cel pentru COVID-19, care au ieșit negative.

„Doamna Firea a promis că va fi dezbatere dacă… Ziua de sâmbătă a fost ziua penibilului maxim pentru Gabriela Firea. Impostoarea profund coruptă a reuşit să întreacă orice măsură a penibilului inaugurând o bucăţică de pod care se opreşte între blocuri, fiind departe de a realiza legătura dintre Splaiul Independenţei şi autostrada Bucureşti-Piteşti. Impostoarea a făcut ce ştie ea mai bine. S-a umflat în pene cu o lucrare neterminată încercând să păcălească pe imagine unde televiziunile bine împrietenite pe bază de publicitate data de impostoare nu au filmat capătul neterminat al podului”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Alegerile locale de anul acesta au loc duminică, 27 septembrie.