Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan în cazul Mitrache, a fost demis

Redactor:
Lucreția Soare
Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan în cazul Mitrache, a fost demis

Fostul jurnalist Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan când acesta ar fi intervenit în cazul demolării unui restaurant al omului de afaceri Mihai Mitrache, a fost demis, au declarat surse din Primăria Sectorului 4. Potrivit surselor citate, modalitatea în care Cristian Zărescu a obținut și difuzat această înregistrare a dus la răcirea accentuată a relațiilor cu Daniel Băluță, actualul edil al Sectorului 4, care s-a trezit pus în situația de a fi bănuit că ar fi putut iniția un scandal „neonorabil” în plină campanie electorală.

Cristian Zărescu ar fi acționat fără să îl informeze sau să îl notifice, fapt care l-a determinat să decidă încetarea colaborarii, menționează sursele citate pentru GÂNDUL.RO.

Recent, după izbucnirea scandalului, în spațiul public s-a aflat că înregistrarea este făcută de Cristian Zărescu, consilierul primarului sectorului 4 și președinte executiv al PSD Sector 4.

Cristian Zărescu a renunțat la jurnalism în anul 2016 pentru a se ocupa de imaginea primarului Sectorului 4. El deținea mai multe funcții în Primăria Sectorului 4, după o ascensiune accelerată. Însă ultimul său gest, în care a implicat numele lui Nicușor Dan, candidatul la Primăria Capitalei, susținut de PNL și de USR Plus, a dus la o deteriorare rapidă a relației cu edilul Daniel Băluță.

Nicuțor Dan despre scandal: „Am încercat să corectez un abuz, pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanța de judecată”

Reamintim că Nicușor Dan a comentat marți seară, la B1 TV, înregistrarea convorbirii telefonice în baza căreia a fost acuzat că ar fi intervenit pentru oprirea unei demolări în Sectorul 4. Candidatul la Primăria Capitalei, susținut de PNL și USR-Plus, susține că doar a încercat să prevină un abuz.

„Am încercat să corectez un abuz, pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanța de judecată. Deci, un cetățean, un proprietar de construcție, cu o autorizație din Sectorul 4, a fost demolat abuziv de către Primăria Sectorului 4. Înainte ca el să fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu ei la Avocatul Poporului, pentru că Avocatul Poporului, după cum știți, poate să suspende – dacă el atacă în instanță, ca Prefectul, actele se suspendă. Avocatul Poporului nu a preluat acest caz”, a declarat el.

Nicușor Dan a dezvăluit că i-a spus lui Cristian Zărescu la telefon ca instanța a decis în cazul demolării restaurantului că este un abuz

„Am contactat Primăria Sectorului 4, l-am sunat direct pe primar (Daniel Băluță, edilul Sectorului 4 – n.r.). Am vorbit cu domnul Zărescu (Cristian Zărescu, consilierul primarului Daniel Băluță și fost purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 4 – n.r.), care mi-a zis că sunt, în fine, în aceeași mașină și că o să îi transmită tot ce îi spun. I-am spus, atenție, faceți un mare abuz. N-au făcut nici ei nimic. Am mers în instanță cu Asociația Salvați Bucureștiul de partea persoanei care a fost, repet, abuzată, i s-a demolat construcția, și am avut câștig de cauză definitiv la Curtea de Apel București. Asta este povestea”, a mai spus Nicușor Dan.

El a comentat și înregistrarea în sine și susține că ea cuprinde „două lucruri importante”:

„Una, eu mă disociez de orice fel de eventuale acte ale acestui domn – când îmi spune că are acte de prostituție și mai știu eu, prindeți-l cu asta și băgați-l la pușcărie – dar pe chestiunea clădirii pe care o are, el are dreptate. Asta este ce spun eu în această înregistrare. În al doilea rând, se confirmă ceea ce v-am spus, am trimis Primăriei Sectorului 4 un punct de vedere scris, în care i-am spus primăriei, încălcați legea”, a afirmat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a adăugat că are încredere în bucureşteni că vor vedea unde este adevărat corupţie. De asemenea, Nicușor Dan a menționat că are obligația să apere reputația sa și a colegilor săi din Asociația „Salvați Bucureștiul”, care au făcut muncă voluntară 15 ani.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Antena 1 a dat lovitura. Puțină lume se aștepta la asta. Ce se întâmplă la...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai ghinioniste zodii în data de 28 octombrie. Gemenii se vor adapta...
Inchide