Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan în cazul Mitrache, a fost demis

Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan în cazul Mitrache, a fost demis
Publicat: 18/09/2020, 23:37

Fostul jurnalist Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan când acesta ar fi intervenit în cazul demolării unui restaurant al omului de afaceri Mihai Mitrache, a fost demis, au declarat surse din Primăria Sectorului 4. Potrivit surselor citate, modalitatea în care Cristian Zărescu a obținut și difuzat această înregistrare a dus la răcirea accentuată a relațiilor cu Daniel Băluță, actualul edil al Sectorului 4, care s-a trezit pus în situația de a fi bănuit că ar fi putut iniția un scandal „neonorabil” în plină campanie electorală.

Cristian Zărescu ar fi acționat fără să îl informeze sau să îl notifice, fapt care l-a determinat să decidă încetarea colaborarii, menționează sursele citate pentru GÂNDUL.RO.

Recent, după izbucnirea scandalului, în spațiul public s-a aflat că înregistrarea este făcută de Cristian Zărescu, consilierul primarului sectorului 4 și președinte executiv al PSD Sector 4.

Cristian Zărescu a renunțat la jurnalism în anul 2016 pentru a se ocupa de imaginea primarului Sectorului 4. El deținea mai multe funcții în Primăria Sectorului 4, după o ascensiune accelerată. Însă ultimul său gest, în care a implicat numele lui Nicușor Dan, candidatul la Primăria Capitalei, susținut de PNL și de USR Plus, a dus la o deteriorare rapidă a relației cu edilul Daniel Băluță.

Nicuțor Dan despre scandal: „Am încercat să corectez un abuz, pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanța de judecată”

Reamintim că Nicușor Dan a comentat marți seară, la B1 TV, înregistrarea convorbirii telefonice în baza căreia a fost acuzat că ar fi intervenit pentru oprirea unei demolări în Sectorul 4. Candidatul la Primăria Capitalei, susținut de PNL și USR-Plus, susține că doar a încercat să prevină un abuz.

„Am încercat să corectez un abuz, pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanța de judecată. Deci, un cetățean, un proprietar de construcție, cu o autorizație din Sectorul 4, a fost demolat abuziv de către Primăria Sectorului 4. Înainte ca el să fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu ei la Avocatul Poporului, pentru că Avocatul Poporului, după cum știți, poate să suspende – dacă el atacă în instanță, ca Prefectul, actele se suspendă. Avocatul Poporului nu a preluat acest caz”, a declarat el.

Nicușor Dan a dezvăluit că i-a spus lui Cristian Zărescu la telefon ca instanța a decis în cazul demolării restaurantului că este un abuz

„Am contactat Primăria Sectorului 4, l-am sunat direct pe primar (Daniel Băluță, edilul Sectorului 4 – n.r.). Am vorbit cu domnul Zărescu (Cristian Zărescu, consilierul primarului Daniel Băluță și fost purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 4 – n.r.), care mi-a zis că sunt, în fine, în aceeași mașină și că o să îi transmită tot ce îi spun. I-am spus, atenție, faceți un mare abuz. N-au făcut nici ei nimic. Am mers în instanță cu Asociația Salvați Bucureștiul de partea persoanei care a fost, repet, abuzată, i s-a demolat construcția, și am avut câștig de cauză definitiv la Curtea de Apel București. Asta este povestea”, a mai spus Nicușor Dan.

El a comentat și înregistrarea în sine și susține că ea cuprinde „două lucruri importante”:

„Una, eu mă disociez de orice fel de eventuale acte ale acestui domn – când îmi spune că are acte de prostituție și mai știu eu, prindeți-l cu asta și băgați-l la pușcărie – dar pe chestiunea clădirii pe care o are, el are dreptate. Asta este ce spun eu în această înregistrare. În al doilea rând, se confirmă ceea ce v-am spus, am trimis Primăriei Sectorului 4 un punct de vedere scris, în care i-am spus primăriei, încălcați legea”, a afirmat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a adăugat că are încredere în bucureşteni că vor vedea unde este adevărat corupţie. De asemenea, Nicușor Dan a menționat că are obligația să apere reputația sa și a colegilor săi din Asociația „Salvați Bucureștiul”, care au făcut muncă voluntară 15 ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului