Donald TRUMP, reacție dură după anunțul lui Joe Biden / „Dacă vreun evreu a votat pentru Joe BIDEN, ar trebui să-i fie rușine”

Publicat: 09 05. 2024, 17:55

This browser does not support the video element.

Donald Trump afirmă că „este rușinos” ce face Joe Biden cu Israelul. Președintele american a spus într-un interviu la CNN că nu va furniza arme ofensive pe care Israelul le-ar putea folosi într-un atac total asupra orașului Rafah. 

Biden a completat că Statele Unite vor continua să asigure securitatea Israelului și vor furniza interceptoare de rachete Iron Dome și alte arme defensive.

Am fost foarte clar că dacă intră în Rafah, nu au ajuns în Rafah încă, dar dacă intră nu vom furniza arme și obuze de artilerie folosite istoric în Rafah, să rezolve problema, a declarat Biden.

Fostul președinte american Donald Trump a avut o reacție dură la declarațiile lui Biden.

Ceea ce face Biden cu privire la Israel este rușinos. Dacă vreun evreu a votat pentru Joe Biden, ar trebui să-i fie rușine de el însuși. El a abandonat total Israelul, a spus Trump joi.

Afirmațiile președintelui Biden au atras reacții negative din partea membrilor Guvernului Benjamin Netanyahu, care par să îl sfideze pe Biden.

Israelul va continua să lupte împotriva Hamas până la distrugere, a afirmat Israel Katz, ministrul israelian de Externe.

Ceea ce face Biden cu privire la Israel este rușinos. Dacă vreun evreu a votat pentru Joe Biden, ar trebui să-i fie rușine de ei înșiși. El a abandonat total Israelul.

Administrația SUA a semnalat constant că se opune unei operațiuni majore a armatei israeliene în orașul Rafah, situat în sudul Fâșiei Gaza. Washingtonul a cerut un plan concret de evacuare a celor peste 1,3 milioane de civili palestinieni refugiați în Rafah.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI: