EXCLUSIV GÂNDUL. Iliescu: „Deocamdată nu-l suspendăm pe Băsescu. Coabităm”

Publicat: 28 04. 2012, 10:41
Actualizat: 28 04. 2012, 15:45

La numai o zi după ce declarase, pentru gândul, că Victor Ponta nu trebuie să-și asume guvernarea în acest moment, președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, și-schimbat poziția susținând că preluarea puterii de către USL este o soluție bună. Mai mult, liderul social-democrat spune că USL poate coabita o perioadă cu președintele Traian Băsescu, nefiind cazul ca acesta să fie suspendat acum.

„Este o zi benefică pentru PSD care a reușit să înfrângă actuala putere care s-a prăvălit din cauza guvernării pe care a avut-o”, a declarat, pentru gândul, Ion Iliescu.

Referitor la ultima sa declarație potrivit căreia Ponta nu ar trebui să preia conducerea Guvernului, Iliescu a spus: „Asta a fost o părere a mea de ieri, pentru că am considerat că ar fi mai benefic un guvern de serviciu, de tranziție. Dar după cum stau lucrurile, poate că nu e rău că și-a asumat guvernarea și că formează un guvern care să pregătească alegerile”.

Întrebat de o eventuală suspendare a președintelui Traian Băsescu, Ion Iliescu susține că nu este cazul. ” Președintele a acționat cu prudență, a făcut o numire corectă, și este posbil ca USL să poată coabita cu acesta o perioadă de timp”, a spus el.