MOȚIUNEA DE CENZURĂ. VICTOR PONTA ESTE NOUL PREMIER DESEMNAT

Redactor:
Clarice Dinu
MOȚIUNEA DE CENZURĂ. VICTOR PONTA ESTE NOUL PREMIER DESEMNAT

Președintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Victor Ponta pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut în această seară, după discuțiile de la Cotroceni, care au urmat demiterii guvernului Mihai Răzvan Ungureanu prin adoptarea moțiunii de cenzură. La Cotroceni, PDL, prin vocea lui Emil Boc, a anunțat că partidul său nu va face nicio propunere de prim-ministru. UDMR a susținut necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

„Astăzi nu s-a întâmplat nimic dramatic pentru România. A fost un proces democratic în Parlament care a arătat că guvernul Ungureanu nu avea majoritate. Opțiunea pentru Victor Ponta a fost legitimă”, a spus Băsescu.

„România nu are niciun motiv de panică. Sper că ceea ce am rugat în Parlament, revenirea la salariile dinainte, să se întâmple rapid. Sper ca noul Guvern să ia în considerație acest lucru”, a mai spus Băsescu.

Victor Ponta a declarat că speră ca noul guvern să obțină cât mai repede votul de învestitură. „Mă bazez în acest efort pe USL și pe ceilalți parlamentari. Este un moment în care responsabilitatea care trebuie să-i revină oricărui om politic trebuie să funcționeze. Voi prezenta în cel mai scurt timp și lista cabinetului și programul„, a spus Ponta.

Gândul a transmis LIVE VIDEO și LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor.


UPDATE 19:37 Liderul PSD Victor Ponta este în drum spre Cotroceni, unde președintele Traian Băsescu ar urma să-l desemneze prim-ministru, în jurul orei 20.00, susțin surse din USL.

UPDATE 18:26 Surse din Coaliție au declarat, pentru gândul, că președintele Traian Băsescu a informat că intenționează să-l nominalizeze premier pe Victor Ponta.

UPDATE 18:13 UDMR nu ia în calcul participarea într-un nou guvern. „Nu luăm în calcul în acest moment decât pregătirea pentru alegeri. Nu se pune problema să facem parte din noul guvern„, a spus Kelemen Hunor.

UPDATE 18:09 Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că trebuie format rapid un alt guvern pentru a nu fi sacrificate rezultatele făcute până acum. „În maxim o săptămână trebuie instalat un nou guvern„, a spus Kelemen. El a precizat că pentru România ar fi bine să fie organizate alegeri parlamentare anticipate, avansând ca termen luna septembrie. „La alegeri anticipate se poate ajunge prin consens politic„, a spus Kelemen.

UPDATE 17:43 „Băsescu nu mi-a propus funcția de premier. A spus că ne va anunța la finalul consultărilor care va fi propunerea”, a spus Ponta.

UPDATE 17:41 Victor Ponta a declarat că așteaptă ca „președintele să anunțe într-un timp foarte scurt care propunerea pentru funcția de prim-ministru”.

UPDATE 17:37. Întâlnirea dintre Băsecu și liderii USL s-a încheiat. Crin Antonescu a declarat că i-a prezentat lui Băsescu propunerea ca Victor Ponta să fie premier. „I-am comunicat președintelui că propunerea noastră de premier este Ponta. A luat act. (…) Am căzut de acord să avem un guvern învestit foarte repede”, a spus Antonescu

Președintele Traian Băsescu discută, la această oră la Cotroceni, cu Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin despre desemnarea noului premier, după ce guvernul Ungureanu a fost demis prin adoptarea moțiunii de cenzură.

Invitați inițial separat, liderii USL au schimbat agenda stabilită de șeful statului care a decis să-i primească împreună.

Primii la discuțiile de la Cotroceni au fost cei de la PDL. Emil Boc, a anunțat, după discuția cu șeful statului, că democrat-liberalii nu vor face nicio propunere de premier. El a apreciat că majoritatea trebuie să-și asume guvernarea.

Guvernul Ungureanu a căzut, moțiunea de cenzură fiind votată cu 235 de voturi „pentru”, 9 voturi „contra” și 3 abțineri.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide