Firea, despre majorarea alocațiilor: Președintele are răspunderea de a găsi bani

Firea, despre majorarea alocațiilor: Președintele are răspunderea de a găsi bani
Gabriela Firea a afirmat, miercuri seara, că este „foarte trist" că președintele Klaus Iohannis nu a convins „Guvernul său 2" să majoreze alocațiile, șeful statului având răspunderea de a găsi, împreună cu Executivul, soluții pentru a dubla cuantumul alocațiilor de stat.

„Este foarte trist că președintele nu a convins „guvernul său 2″ că sunt necesare aceste alocații mărite și că legea propusă în Parlament de către PSD, amendamentul propus de PSD, trebuie să fie aplicat și să nu se gândească doar de manieră politică și anume că PSD a propus și PNL nu vrea să aplice, pentru că este la guvernare. Până la urmăm, noi am respectat, când am fost la guvernare, toate amendamentele propuse inclusiv de către PNL în Parlament. (…) Acum cred că este în dreptul președintelui această răspundere, să discute cu premierul și cu ministrul de Finanțe, al Muncii, să găsească soluții, să găsească bani. Așa cum s-au găsit bani, încă din primele ședințe de guvern pentru anumite firme private, pe sprânceană, pe ochi frumoși, pentru a se plăti anumite datorii, cred că se pot găsi în acest moment bani, fonduri pentru alocații”, a spus Gabriela Firea, la România Tv.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că majorarea alocațiilor copiilor nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni se vor găsi resursele necesare. „Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național”, a mai spus el.

„Partea mea a fost de a analiza legea și de a decide promulgarea sau nepromulgarea. Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Guvernul își dorește majorarea alocațiilor, însă problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național, care a fost aprobat înainte să se aprobe această lege care mărește alocațiile și sunt convins că guvernul va găsi soluția cea mai bună. Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni se vor găsi soluțiile”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că Executivul „își face ultimele calcule”.

„Vreau să subliniez o chestiune foarte importantă fiindcă am observat câteva interpretări neconforme – și eu, și Guvernul ne dorim creșterea alocațiilor pentru copii”, a mai spus șeful statului.

PNL ia în calcul prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocațiilor de stat, după ce Klaus Iohannis a promulgat legea.

 

Inchide