Foștii prefecți îl amenință pe Ludovic Orban cu procese: Am vrut să tragem un semnal de alarmă asupra nelegalității acestor hotărâri

Foștii prefecți îl amenință pe Ludovic Orban cu procese: Am vrut să tragem un semnal de alarmă asupra nelegalității acestor hotărâri
Publicat: 13/01/2020, 22:57

Printre foștii prefecți care au semnat petiția se numără și Nicolae Drăghia, fost reprezentant al Guvernului în județul Mehedinți. Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, că a semnat plângerea prealabilă care i-a fost trimisă premierului Orban la finalul săptămânii trecute.

Nicolae Drăghia spune că grupul foștilor prefecți nu contestă deciziile de înlocuire din funcție, ci hotărârile prin care au fost numiți 31 de noi prefecți și subprefecți. Potrivit acestuia, mulți dintre aceștia nu îndeplinesc condițiile legale pentru a ocupa aceste funcții.

„Noi am vrut să tragem un semnal de alarmă asupra nelegalității acestor hotărâri, nu în raport cu noi. Noi suntem doar persoane interesate și încercăm să respectăm legea. Numirile lor au fost ilegale din punct de vedere al deținerii calității de cursant pentru această funcție, unii dintre ei. Alții sunt la cabinete parlamentare și nu puteau să fie ca funcție publică, etc. Nu am făcut această plângere prealabilă pentru noi, ca persoane publice sau foști prefecți. Hotărârile prin care am fost noi înlocuiți, asta este o altă problemă și asta ne-o rezolvăm noi, personal”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Drăghia, fostul prefect al județului Mehedinți.

Acesta spune că singurul lucru pe care-l așteaptă de la premier este „să pună în legalitate aceste hotărâri”. În caz contrar, va fi deschisă o acțiune pe rolul Curții de Apel București.

Fostul prefect de Mehedinți spune că el nu a contestat decizia de numire a succesorului său pentru că nu este cazul, dar își va cere în instanță funcția care i-a fost luată.

„Eu, de exemplu, sunt înalt funcționar public și poate singurul și cel mai vechi din această zonă. Și după activități excepționale, vine această….de fapt, eu am mai câștigat o rundă de bătălii și în guvernul Cioloș, cu o schimbare ilegală cu aceleași personaje, dar mă rog… În plângerea prealabilă nu este inclus și Mehedințiul. Aici nu este cazul”, a mai spus Nicolae Drăghia.

Și fostul prefect al județului Iași s-a alăturat grupului nemulțumiților. Marian Șerbescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că a semnat plângerea prealabilă din solidaritate cu ceilalți, dar nu știe dacă v-a ajunge în instanță pentru că nu are ce-i reproșa succesorului său.

„Toți prefecții au fost contactați de un avocat, noi am dat un accept de reprezentare. E un avocat din București care a făcut o plângere prealabilă, care spune că posturile de prefecți și subprefecți trebuie ocupate de înalți funcționari. Eu am semnat în semn de solidaritate cu colegii din țară, pentru că Marian Grigoraș (actualul prefect al Iașului-n.r.) are cursurile, el a mai fost prefect, deci nu e cazul la noi. Eu am dat împuternicire acestui avocat să facă plângerea prealabilă, dar până la acțiunea efectivă în instanță mai este timp. Avocatul a făcut această plângere prealabilă în numele Asociației Prefecților și Subprefecților. Eu nu știu dacă continui cu eventuala acțiune în instanță, pentru că la Iași nu e cazul. Ei contestă că au fost multiple numiri de prefecți și subprefecți care nu au cursurile de înalți funcționari”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Șerbescu, fost prefect al Iașului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...