GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, liderul deputaților PSD: Nu suntem de acord cu prelungirea stării de alertă în întreaga țară / Nu vom vota prelungirea doar pentru ca Guvernul să poată continua să dea „tunuri” | VIDEO

Publicat: 11/06/2020, 13:23
Actualizat: 11/06/2020, 15:50

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a vorbit joi la GÂNDUL LIVE, după întâlnirea pe care șeful DSU, Raed Arafat, a avut-o cu liderii PSD, ALDE, Pro România și USR, despre poziția formațiunii sale referitoare la ideea prelungirii stării de alertă, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Simonis a explicat că PSD nu este de acord cu prelungirea stării de urgență în întreaga țară din cauza impactului economic negativ al acesteia asupra economiei naționale. El a adăugat că starea de alertă nu se mai justifică în unele zone ale țării.

„Aș menționa că întâlnirea de ieri cu domnul Raed Arafat nu a fost axată pe faptul că domnul Arafat încerca să ne convingă pe noi să votăm sau nu prelungirea. A fost o discuție legată de mai multe inițiative legislative care vizează ambulanțierii și multe alte categorii din domeniul pe care îl coordonează dumnealui. Eu nu cred ca domnul Arafat este cel care trebuie să ne convingă. Trebuie să vedem proiectul adoptat de Guvern, hotărârea de Guvern prin care se cere prelungirea stării de alertă și abia apoi să discutăm împreună care e cea mai bună formulă, dacă este bine sau nu să prelungim această stare de alertă.

În acest moment, poziția noastră este că nu se justifică prelungirea stării de alertă pe întreaga suprafață a României. Avem județe în care avem foarte puține cazuri și de câteva zile cel puțin nu se înregistrează creșteri, avem orașe, municipii, unde nu există niciun caz în acest moment, iar în acele zone este aberant să blochezi economia, să impui tot felul de restricții doar pentru că așa dorește cineva. De aceea, va trebui să ne uităm foarte atent la ceea ce propune Guvernul, să găsim cea mai bună formulă”, a spus Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

Alfred Simonis: Premierul bea relaxat whisky și fumează trabucuri la Guvern. Dacă vor să prelungească starea de urgență pentru a fura, nu vom fi de acord

Totodată, liderul deputaților social-democrați a acuzat Guvernul PNL că își dorește prelungirea stării de alertă pentru a continua „să servească clientela de partid” prin intermediul achizițiilor directe.

El a adăugat că Guvernul nu pare foarte îngrijorat de situația actuală a României și a făcut referire la episodul în care premierul Ludovic Orban a fost surprins fumând alături de mai mulți colegi în sediul Guvernului.

„Nu vom accepta ca pe întreaga suprafață a României să existe stare de alertă, nu vom accepta ca în continuare cei care sunt bolnavi cronici și nu au COVID să nu poată să se trateze în spitalele din România, nu vom putea accepta ca Guvernul Orban să facă tot felul de șmecherii în continuare prin achiziții directe justificate doar prin starea de alertă. Din punctul nostru de vedere, acesta este obiectivul Guvernului: să prelungească la nesfârșit starea de alertă ca să poată să-și servească clientela de partid.

Președintele României ne anunță în fiecare săptămână noi și noi relaxări. În același timp, premierul bea relaxat whisky și fumează trabucuri la Guvern, în timp ce starea de alertă impune o anumită seriozitate și rigoare din partea Executivului. Pare că nu sunt foarte stresați de situația actuală a României, prin urmare nu înțeleg de ce. Sunt companii de stat care au cumpărat viziere cu 17.000 de euro bucata, avem un birt din Giurgiu care a vândut de 20 de milioane de euro măști Guvernului României, sunt o grămadă de tunuri relevate de presă în ultimele săptămâni. Dacă obiectivul lor este să prelungească starea de alertă pentru a fura, evident că nu se poate încuviința așa ceva”, a adăugat Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

De asemenea, Simonis a adăugat că PSD ar putea fi de acord cu prelungirea stării de alertă doar în acele zone în care situația provocată de COVID-19 nu este încă sub control, însă în niciun caz social-democrații nu vor accepta prelungirea stării de alertă la nivel național.

În replică, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan i-a cerut lui Simonis dovezi în legătură cu acuzațiile lansate la adresa Guvernului.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Idolul lui Mircea Badea. N-a mai văzut niciodată un om ca el
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?