Guvernul încurajează natalitatea/ Se dau VOUCHERE de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut

Publicat: 09 04. 2024, 12:49
Actualizat: 09 04. 2024, 15:58

This browser does not support the video element.

Guvernul s-a reunit marţi într-o şedinţă în format online pentru a rediscuta proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate, cu tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile pentru nou-născuţi.

Potrivit documentului consultat de GÂNDUL, valoarea tichetului social pe suport electronic este de 2.000 de lei, acordată într-o tranșă unică pentru fiecare nou-născut și are în vedere sprijinirea cuplurilor mamă – nou-născut prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic în vederea achiziționării de produse de îngrijire a nou-născutului.

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a dat detalii la sfârșitul ședinței de Guvern despre cum funcționează aceste vouchere și de unde provin fondurile.

Finanțarea se face prin MIPE, dar în derularea efectivă a acestei măsuri este implicat și ministerul Muncii și asistenței sociale și primăriile care vor identifica și clasifica persoanele eligibile pentru acest ajutor, a declarat Constantin.

 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul Ciolacu prelungește CARDURILE de energie. Banii pe cardurile sociale intră mai repede în aprilie!