VIDEO. Guvernul României va ataca la Curtea de Justiție a UE votul Austriei împotriva aderării României la Schengen, spune Rareș Bogdan

Publicat: 14 12. 2022, 13:16
Rareș Bogdan / Sursa FOTO: Facebook

Guvernul României va ataca la Curtea de Justiție a UE votul Austriei împotriva aderării României la Schengen, spune europarlamentarul Rareș Bogdan.

Anunțul a fost făcut de Rareș Bogdan în Parlamentul European.

„Acest vot a umilit România și ține ostatici milioane de români. Votul Austriei sfidează Articolul 2 al Tratatului UE, care spune că statul de drept este o valoare fundamentală. Ungaria are banii blocați din cauza încălcării statului de drept. Austria, nu. Încă nu. (…) Cancelarul Karl Nehammer are o atitudine absolut rasistă”, a spus Rareș Bogdan, în plenul PE.

Ulterior, el a spus că Guvernul României va ataca la Curtea de Justiție a UE votul Austriei împotriva aderării României la Schengen

„Vă asigur că guvernul țării noastre va face acest lucru pentru că este cea mai gravă nedreptate din ultimii 70 de ani care s-a întâmplat Roâniei și acest lucru va fi sancționat, iar Austria va suporta consecințele”, a spus în acel moment Rareș Bogdan.

Vă recomandăm să citiți și: