Ilie Năstase, curtat de PRM pentru o candidatură la Parlamentul European. Năstase: „Nu am luat încă o decizie”

Publicat: 16 03. 2014, 12:28
Actualizat: 17 08. 2015, 17:57

Liderul PRM, Gheorghe Funar, a anunțat că Ilie Năstase va candida pe lista PRM pentru Parlamentul European, la alegerile europarlamentare din 25 mai, în timp ce fostul tenismen spune că a discutat cu Funar, dar că nu a luat încă o decizie întrucât nu știe dacă îi va permite timpul.

Într-un comunicat al PRM transmis duminică și semnat de Gheorghe Funar, acesta susține că l-a invitat pe Ilie Năstase să candideze din partea partidului la alegerile europarlamentare, iar fostul jucător de tenis a acceptat.

„Patriotul Ilie Năstase a acceptat să candideze pe lista PRM pentru Parlamentul European. (…) Președintele PRM i-a lansat invitația bunului român Ilie Năstase să candideze pe lista PRM pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Invitația a fost acceptată imediat și marele campion Ilie Năstase va fi purtătorul de drapel al Partidului România Mare la alegerile europarlamentare”, se arată în documentul citat.

Contactat, duminică, de Mediafax, Ilie Năstase a spus că nu a luat încă o decizie privind participarea sa la alegeri, deoarece este implicat în organziarea turneului de tenis de la București, BRD Năstase Țiriac Trophy.

„Am discutat cu domnul Funar și cu domnul Vadim, dar nu am luat încă o decizie, pentru că nu știu cât timp am, deoarece sunt implicat în organziarea turneului BRD Năstase Țiriac Trophy”, a spus Năstase.

Întrebat de ce este din nou tentat să intre în politică, Năstase a răspuns: „Am zis să mă duc și eu să vorbesc la Bruxelles, așa cum fac și alții. Dar eu o să mă duc să vorbesc de bine despre România, nu așa cum fac alții. Am văzut că domnul Laszlo Tokes se dă român, dar nu prea pare, după cum vorbește la Bruxelles.”