Iohannis și Orban participă la deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău

Publicat: 02 12. 2020, 07:07
Iohannis și Orban participă la deschiderea tronsonului de Autostradă A7 - varianta ocolitoare Bacău / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban participă, miercuri, la inaugurarea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, declara recent că acest tronson era realizat, în urmă cu un an în proporție de 27%, scrie Adevărul.ro.

Deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău este programată pentru ora 13.00.

Klaus Iohannis va susține un discurs la fața locului.

Premierul Ludovic Orban i-a felicitat în 20 noiembrie pe constructorii care realizează centura ocolitoare a Bacăului, deoarece au comunicat că tronsonul de drum cu profil de autostradă va putea fi dat circulației între 27 noiembrie și 2 decembrie, deși termenul limită de finalizare a lucrărilor era ianuarie 2022.

Lucian Bode spunea că este vorba despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei, care va fi deschis circulației, adică 16 km la profil de autostradă, din cei 31 km din centura Bacăului.

Bode spunea că, în noiembrie 2019, obiectivul era realizat în proporție de 27%, fiind finalizat în doar un an.

”Aş vrea să mai lămuresc un lucru, pentru că am fost acuzaţi că finanţăm acest obiectiv, că am alocat prea puţini bani în 2020. Vreau să vă spun că am plătit, până în acest moment într-un an de zile, 467 de milioane de lei în raport cu 126 cât au plătit cei dinaintea noastră. Aşadar, am plătit toate certificatele intermediare de plată şi vom plăti absolut până la ultimul leu tot ce avem de plată pentru acest obiectiv”, spunea Bode.

Ludovic Orban: Astăzi s-a emis ordinul de începere a lucrărilor pe tronsonul 2 de la autostrada de Centură a Bucureștiului

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, la ceremonia de învestire a lui Nicușor Dan ca primar general al Capitalei, că au fost emise autorizația și ordinul de începere pentru lucrările de pe tronsonul 2 al autostrăzii de Centură a Municipiului Bucureşti.

Șeful Executivului a afirmat că autoritățile vor începe, până la finele lui 2020, lucrările pe toate cele trei tronsoane de autostradă de Centură a Bucureştiului.