Ion Cristoiu, despre „vizita istorică” a premierului la Roma: O lovitură dată de Marcel Ciolacu lui George Simion

Publicat: 16 02. 2024, 10:42
Actualizat: 16 02. 2024, 11:01

This browser does not support the video element.

Scriitorul și publicistul Ion Cristoiu a cataloghează „istorică”, din punct de vedere electoral, vizita premierului Marcel Ciolacu la Roma.

Cristoiu compară vizita premierului cu cea a lui George Simion, tot la Roma, menționând că evenimentul i-a adâncit imaginea de candidat la președinție a lui Ciolacu.

Domnul Marcel Ciolacu a făcut o vizită, i-aș spune istorică din punct de vedere electoral, unde a profitat de o ședință de guvern.  Dacă vă amintiți, George Simion a făcut mare caz de relația lui aproape personală cu Meloni, a fost la o întâlnire acolo, la un festival al lui Meloni i-a dat un cadou.

Cristoiu spune că avem de-a face cu o vizită în oglindă cu cea a lui George Simion, care „s-a lăudat și intenționează să intre cu AUR în gruparea suveranistă”.

Simion a fost la mijlocul lunii decembrie la Roma, unde a vorbit în cadrul unui eveniment politic de anvergură, Atreju, organizat anual, al cărui invitat special a fost antreprenorul și CEO-ul Tesla, Elon Musk. Atunci, Simion și-a făcut selfie cu Meloni.

Prin  acea vizită, Simion „a câștigat mult la electoratul român din Italia”, spune Cristoiu. De data aceasta, a punctat Marcel Ciolacu.

Acum a câștigat și Marcel Ciolacu, care chiar a fost la Papa, chiar s-a văzut cu Meloni. Deci, undeva este o lovitură dată AUR de către Marcel Ciolacu. Putem considera această vizită a lui Ciolacu, 1 la 0 pentru el, în disputa cu George Simion,  s-a întâlnit cu diaspora, a ținut o conferință de presă. Deci, în felul acesta Marcel Ciolacu a câștigat și pentru PSD la europarlamentare ceva voturi, pentru că a fost primit de favorita românilor din Italia și, în același timp, a adâncit imaginea aceasta de candidat la președinție, chiar se descurcă. Deci, putem considera această vizită ca o lovitură dată de Marcel Ciolacu lui George Simion.

CITEȘTE ȘI:

Ultima încercare a Coaliției în privința comasării alegerilor / Fum alb sau negru în urma negocierilor?

Interceptări uluitoare din dosarul “băieților deștepți” din Energie. “Generalul” Macovei și legătura cu șeful CJ Prahova / “Asociați în balastiere”